banner564

Türk vatandaşları soruyor: PCR testini kim yapacak?

PCR testini kim yapacak?

Türk vatandaşları soruyor: PCR testini kim yapacak?
banner598

Hükümetin Türkiye’den gelecekler için PCR testi şartı koyması üzerine ilk tepkiler gelmeye başladı. Türkiye’de özel hastanelerde test yapılmazken, devlet hastaneleri ise kişinin hasta olması şartını koşuyor. KKTC’ye gelmesi beklenen yüzlerce kişi test konusunda kafa karışıklığı yaşarken,  
Diyalog muhabirine konuşan bir turizmci de şunları söyledi: “
“KKTC hükümetinin ne yapmak istediğini birisinin Başbakana sorması lazım.
1 Temmuz’dan itibaren Türkiye’den geleceklerden istenilen PCR testi özel hastanelerde yapılmıyor.
Devlet Hastanesinde ise PCR testi yapılması için hasta olman lazım. Açıkçası gelmeyin demenin dolambaçlı yolunu bulmuşlar.”

Acile gitmek lazım
Bu arada Diyalog muhabiri dün gece İstanbul’daki özel hastaneleri arayıp “PCR testi yapıyor musunuz?” diye sordu. Hastane danışmanları sadece yoğun bakım ünitesi olan hastanelerin acil durumlar için test yaptığını belirtti.  

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2020, 10:49
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet sahin
Mehmet sahin - 4 yıl Önce

1 temmuzda calismak icin yeniden gelicez pcr teati isteniliyo ama hastaneler bir bulgu olmadan yapaamayiz diye cevap veriyo buna hizli bir sekilde cözum bulunmasi lazim

Özkan çetinkaya
Özkan çetinkaya - 4 yıl Önce

İnanın kendileride bilmiyordur pcr testi isterken ateşi çıkan veya hasta olana pcr testi gerekiyor bu demektir ki tebeşir tozumu içip gitmek lazım pcr testini almak için esnaf zor durumda herkes devlet memuru değil özel sektör de çalışanlar ve işyeri sahipleri ne yapsın geçimlerini sağlamak için ne yapak lazım.

AHMET SERYİR
AHMET SERYİR - 4 yıl Önce

O YARIM AKILLI ismini veremiyen YÜREKSİZ TURİZMCİ bilmiyormuş ya da bilmiyorum diyerek ajitasyon yapıyor Ben kendisine süreç hakkında bilgi vereyim. SEYAHAT ETMEK İSTEYEN KİŞİ ; 1- TC den KKTC ye gitmek için öncelikle UÇAK ya da GEMİ BİLETİ alacak. 2- BİLETİN Çıktısı ile AİLE HEKİMLİĞİNE gidecek. AİLE HEKİMİ kendisini DEVLET HASTANESİNE SEVK edecek. 3-DEVLET HASTANESİ PCR TESTİNİ yapacak. (Devlet hastanelerinde PCR testlerinden ÜCRET alınmamaktadır)

burhan yıldız
burhan yıldız - 4 yıl Önce

"Ayşe tatile çıktı" ne çabuk unuttunuz be. Ulan Türkiye olmasa rumlar sizi çiğ çiğ yer be. Tek geliriniz otel ve kumar artisler sizi.

Adem
Adem - 4 yıl Önce

Nasıl bir hükümet ise çözemedik açıkçası t.c. vatandaşlarının dışlandığını görüyorum bunun için Türkiye'den bu işe bir el atması gerekiyor biz turizmciler olarak 4 aydır boşuz bu nereye kadar gidecek bir anınca açılmasını t.c. vatandaşlarının serbest çe sakınca olmaması lazım

Soner
Soner - 4 yıl Önce

Pcr testi istenmesi bence gayette mantıklı .. Ben Türkiyede yaşıyorum .. Bence toplu ulaşım araçlarınj kullanan herkese devlet tarafından bedeli karşılığı yapılması lazım ..
K.K.T.C Türkleri dışlıyor diyen arkadaşlar .. Almanlara farklı mı muamele ediyor K.K.T.C .. Devletin vatandaşını koruma iç güdüsünü anlayamıyor musunuz ??
O zaman herkes kafasına göre takılsın .. Dünyanın birbirine girmesi 14 gün sürer...

alı
alı @Soner - 4 yıl Önce

hasss ordan muptezel

alı
alı - 4 yıl Önce

turkıye gereklı parayı verdı karnıları tok sımdı memur maasları denıyor gelen turuste ınsanlık dısı muamele yapılıyor zaten turkıyede gezecek tatıl yapacak çok yer var kımse zahmet edıp gıtmez

Ozlem
Ozlem - 4 yıl Önce

Maalesef sağlik ocağıda yönlendirmiyor.İlçe sağlik ve İl saglik kuruluslarını da aradim.Devlet Hastanesine gidin ,Hekim uygun gorurse diyorlar....Maalesef Kıbrısa bu süreçte gidilmez.


SIRADAKİ HABER

banner471

banner474