banner564

KKTC’de seçmen sayısı: 100 bin

AK Parti milletvekili Abdurrahman Öz, Diyalog’u ziyareti sırasında referandum çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi:

KKTC’de seçmen sayısı: 100 bin
banner598
Hakan YILDIRIM
Türkiye’de yapılacak olan referandum ile bilgilendirme toplantıları yapmak amacıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) gelen Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Aydın Milletvekili, AKP Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı ve TBMM Anayasa Komisyonu Sözcüsü Abdurrahman Öz, Diyalog Medya’yı ziyaret ederek Genel Müdür ve Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar ile görüştü.
Öz'e Kıbrıs'taki temasları çerçevesinde AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Seçim İşleri Başkanı Avukat Zeynep Gülyılmaz, Genel Merkez Gençlik Kolu Seçim İşleri Başkanı Nureddin Çelik ve Kıbrıs Temsilcisi Mehmet Demirci eşlik etti.
“Gençlerin oy kullanmasını önemsiyoruz”
Heyet olarak ülkeyi gezdiklerini ifade eden  Öz, Türkiye’de Nisan ayında gerçekleştirilecek referandumla ilgili bilgi verdi. Kıbrıs’ta 100 bin seçmenin bulunduğunu dile getiren Abdurrahman Öz, “Kıbrıs’a gelme amacımız, öncelikli olarak Kıbrıs’ta 100 bin seçmenimiz var. 50 bin de öğrenci var. Biz genç arkadaşlarımızın oy kullanmasını önemsiyoruz. Bu çerçevede önümüzde yapılacak olan halk oylamasında gençlerin oy kullanımını arttırmak için parti olarak bir çalışma yapıyoruz. Kıbrıs’ta da öğrenciler olduğu için bunlara ilişkin çalışma yaptık, gençlerle bir araya geldik. Onlara anlattık” dedi.

“Referanduma katılımın yüksek olmasını istiyoruz”
AK Parti olarak referanduma katılımın yüksek olmasını istediklerini belirten Abdurrahman Öz, şunları söyledi: “Gençlerin referanduma katılımına önem veriyoruz ve çağrıda bulunuyoruz: 26 Şubat son gün, lütfen kayıtlarını kontrol etsinler ve kimlik kartları ile müracat etsinler. Hemen kayıtlarını yaptırsınlar. 5 olan sandık 15’e çıkartıldı. Vatandaşın oy verme işlemi kolaylaştırıldı. Bu çerçevede ziyaretler yaparak anayasa paketini anlatıyoruz ve neden evet denilmesi gerektiğini anlatıyoruz. 16 Nisan akşamı da evetlerin güçlü bir şekilde çıktığı bir Türkiyede hep birlikte olmak dileği ile.”

Akar: İlkeli yayıncılık yapıyoruz
Diyalog Medya Genel Müdür ve Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar da konuşmasında Diyalog Medya hakkında bilgi verdi. Konuşmasında Diyalog Medya’nın yayın politikası hakkında bilgi veren Reşat Akar, “Yayın hayatımıza başlayalı 3 yıl oldu ve KKTC’nin lider kuruluşuyuz. Bu seviyeye gelmemizde ilkeli yayıncılığımızın önemi büyüktür” dedi.
Anavatan-Yavruvatan hassasiyetini özenle koruyan bir yayıncılık anlayışı içerisinde olduklarını dile getiren Akar şunları söyledi: “Anavatan- Yavruvatan hassasiyetini özenle koruyan bir yayıncılık anlayışımız vardır. Türkiye’den vatandaşlarımız da bizi uydudan izleyebiliyor. Dünyadaki Türkler de izleyebiliyor. Bizi takip edenler bilecekler ki, Cumhurbaşkanımız Erdoğan konuştuğu zaman, Türkiye medyasının verdiği gibi bizler de canlı bir şekilde yayınlıyoruz. Aynı zamanda Başbakan ve diğer üst düzey yetkilileri de Türkiye medyası gibi canlı bir şekilde takip ediyoruz. Bunun da hem kanalımızın daha çok izlenmesine katkısı var, hem de yayıncılık ilkemizdir. Diğer medyadan farklı olarak çok fazla Türkiye haberimiz vardır. Sabah başlayıp, Türkiye medyasını iletiyoruz. Türkiye’den önemli ajansların abonesi, Türksat’ın üyesiyiz. Başarılar diliyorum, inşallah hayırlı uğurlu olur.”


Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2017, 09:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473