banner564

Koalisyonda her şey yolunda

UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz, su konusunda hükümet krizi bulunmadığını savundu

 Koalisyonda her şey yolunda
banner598
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Dursun Oğuz, dün katıldığı bir TV programında çeşitli soruları yanıtladı ve gündemi değerlendirdi.
Oğuz, su konusunda hükümet krizi bulunmadığını, görüşmelerin devam ettiğini belirtti.
Oğuz, “Su konusunda görüşmeler halen devam etmektedir. BESKİ’nin de içerisinde olacağı bir yönetim olacaktır. Bütün yetki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde olacaktır. Devletin denetiminde olmazsa çok sorun çıkacaktır. Ben belediyelerin bu ihaleyi yapabilecek konumda olduğunu sanmıyorum” ifadesini kullandı.
Belediyeler Yasası ile artık belediye çalışanlarının sosyal hakların korunduğunu kaydeden Oğuz, tüm belediyelerde sorun yaşandığını, belediyelerin sayılarının azaltılmasıyla belediyelerin icraatlarının daha iyi duruma geleceğini ifade etti.

“13’üncü maaş ödenmek zorunda…”
13. maaş konusuna da değinen Oğuz, bu konunun hükümetin yükümlülüğünde olduğunu, yerine getirileceğini vurguladı.
Oğuz, “İmzalanmış bir protokol vardır. 13. maaşlara denk geldi. Şanssızlık! Su süreci ve protokol imza süreci yılbaşı arifesine geldi ve millet 13. maaş konusunda tedirgin oldu. Ekonomik Protokol iki ülke arasında genel konulardır. Yalnızca su konusu veya 13.maaş ile ilgili değildir. Devlet 13. maaşı ödemek zorundadır. Bunun için ‘Hükümet gidiyor’ diye reklam yapmak da yanlıştır. Bu konu hükümetin yükümlülüğündedir ve yerine getirilecektir.” 

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2015, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474