banner564

“Konu net anlaşılsın”

Denktaş, yüzde 3,33’lük hayat pahalılığı artışıyla, çalışanlar arasındaki maaş farkını biraz olsun kapatmanın amaçlandığını vurguladı

“Konu net anlaşılsın”
banner598
Başbakan Vekili, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, “47/2010 sayılı Kamu Çalışanları Yasası” kapsamında görev yapan kamu çalışanlarına verilen yüzde 3,33’lük hayat pahalılığı artışıyla, çalışanlar arasındaki maaş farkını biraz olsun kapatmanın amaçlandığını vurguladı. 
Serdar Denktaş, kamu çalışanları maaşlarına yapılan hayat pahalılığı artışı konusunda açıklama yaptı. Denktaş, Bakanlar Kurulu’nun aldığı karar üzerine, “47/2010 sayılı Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş) ve Diğer Ödenekleri Düzenlenmesi Yasası’na tabi kamu çalışanlarının Temmuz ayı maaşlarına hayat pahalılığı artışının net anlaşılabilmesi” amacıyla açıklama yaptığını belirtti.
Serdar Denktaş, “47/2010 sayılı kamu çalışanları yasasından önce görev yapan kamu çalışanlarına yüzde 2.33, 47/2010 yasası kapsamında çalışanlara ise yüzde 3.33 hayat pahalılığı artışı verilmiştir” ifadesini kullandı. Denktaş, “47/2010 kapsamında çalışıp aynı işi yapanlarla, öncesinde çalışanların arasındaki maaş farkını biraz olsun kapatmayı hedeflediklerini” kaydetti. 

El-Sen’den Denktaş’a nezaket ziyareti
Başbakan Vekili, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Umut Öksüzoğlu başkanlığındaki Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) heyetini kabul etti.
Başbakan Yardımcılığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Umut Öksüzoğlu, kabulde yaptığı konuşmada yeni El-Sen yönetimi olarak, Başbakan Vekili, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Denktaş’a nezaket ziyaretinde bulunduklarını dile getirdi. 
Ziyaret vesilesiyle var olan sorunların ele alınması ve karşılıklı görüş alış verişinde bulunmayı da amaçladıklarını belirten Öksüzoğlu, Denktaş’a sendikaya karşı hoşgörülü tutumu, yapıcı çözüm formülleri ile sektöre yaptığı katkılar ve verdiği destekler nedeniyle teşekkür etti.
Başbakan Vekili, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş da yeni El-Sen yönetimine başarı diledi.

Bürokratlarla önemli konu başlıkları
Başbakan Vekili, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Denktaş, İçişleri Bakanlığı bürokratlarıyla bir araya geldi.
Başbakan Yardımcılığı’ndan verilen bilgiye göre, toplantıda ele alınan başlıklar şöyle: 
“İskele Tapu Dairesi’nin açılışıyla ilgili bazı sıkıntıların giderilmesi, Tapu Dairesi’ne münhal açılması, e-nüfus, kimlik projesinde eksikliklerin tamamlanması ile veri girişlerinin süratle bitirilmesi, Dış Temsilciliklerde KKTC vatandaşlarının kimlik kartı müracaatı yapabilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılması.”

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2016, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473