banner564

Köyler su altında

Şiddetli yağışlar dün ülkenin birçok bölgesinde etkili oldu

Köyler su altında
banner598

 Ömer KADİROĞLU

   Ülkenin birçok bölgesinde dün öğlen saatlerinde etkili olan yağışlar yolların ve bazı köylerin su altında kalmasına neden oldu. 
   Özellikle, Gazimağusa - Lefkoşa Anayolu üzerinde bulunan güzergâhları, Yılmazköy-Güzelyurt alt geçidini sular kaplarken, içerisinde 24 yolcunun bulunduğu minibüs mahsur kaldı. Yolcuları da aracı da itfaiye ekipleri kurtardı. İki hafta önce aşırı yağışlardan dolayı büyük bir mağduriyet yaşayan Erdemli Köyü yine yağmura teslim oldu ancak bu kez yağmur zarar vermeden geçip gitti. Şiddetli yağışlar birçok köy yolunun da göle dönmesine neden oldu.

 Yolcular mahsur kaldı
   Yağışlar dün ülkenin birçok bölgesinde etkili oldu. Şiddetli yağışlar nedeniyle Gazimağusa - Lefkoşa Anayolu üzerinde bulunan Aslanköy çemberi ile Serdarlı-Ulukışla arasındaki yol su altında kaldı.
   Girne _ Değirmenlik Anayolu gölet bölgesinde ise toprak kayması oldu. Toprak kayması nedeni ile trafik tek şeritten verilmeye başlandı.
   Yeniceköy- Çukurova arasındaki yol da göle dönerken, Yılmazköy spor kulübünden Güzelyurt Anayoluna bağlanan alt geçidi ise sular kapladı, içerisinde 24 yolcunun bulunduğu minibüs alt geçitte mahsur kaldı. İtfaiye ekipleri yolcuları kurtarıp başka bir minibüse aktarılmalarını sağladı. 
Alt geçit bir süre trafiğe kapatılıp,  aracı kurtarma ve su tahliyesi işlemleri yapıldı.  

Erdemli ucuz kurtuldu
   Şiddetli yağışların etkili olduğu bölgelerden biri de Erdemli Köyü oldu. Geçtimiz haftalarda şiddetli yağışlarından dolayı mağdur olan; yaşanan su baskınlarında evleri ve araçları zarar gören Erdemli sakinleri bu kez ucuz atlattı. 
Köyde sadece bir ağılı su basarken, büyük baş hayvanlar sular altında kaldı. Ağıl sahibi hiçbir hayvanın telef olmadığını, kısa sürede kurtardıklarını ifade etti.
   Yağışlarında etkili olduğu Gazimağusa Suriçi bölgesi, Çayırova, Ulukışla, Düzova ve Pınarlı köylerinde büyük zararlar oluşmazken, yollar su göletlerine döndü. Suriçi bölgesindeki kale ise sulara gömüldü.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473