banner564

KTÖS’ten erken uyarı

Şener Elcil, idari ve fiziki sorunu olan okullardaki eksikliklerin yaz tatili döneminde tamamlanması yönünde bakanlığa çağrı yaptı

KTÖS’ten  erken uyarı
banner598
Rahme ÇİFTÇİOĞLU
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), 2015-2016 eğitim ve öğretim yılının tamamlandığı dün yaptığı iki ayrı açıklamada, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na çağrıda bulunarak, Gönyeli Fazıl Plümer Anaokulu’nun bina; Haspolat İlkokulu’nun ise idari sorununun yeni eğitim dönemine kadar çözülmesini istedi.
KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, Gönyeli Fazıl Plümer Anaokulu’nun yeni binasının 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında hizmete girmesini; idari sorunları olan Haspolat İlkokulu’nun müdürünün görev yerinin değiştirilmesini ve müdür hakkında soruşturma yapılmasını talep ederek, “Sorunlar çözülmezse yeni eğitim ve öğretim döneminin başında bu okullarda grev başlatacağız” dedi.
Gönyeli Fazıl Plümer Anaokulu önünde bir açıklama yapan Elcil, önce bu okulla ilgili taleplerini aktardı.
Okul binasının gelişen Gönyeli için artık yetersiz kaldığını kaydeden Şener Elcil, bir süre önce yapılan geçici konteynır sınıfın da sorunu çözmediğini söyledi.
Yeni binanın çok az bir gayretle tamamlanabileceğini de söyleyen KTÖS Genel Sekreteri Elcil, “Gönyeli halkı yeni dönemde çocuklarını yeni okula göndermek istiyor. Bu okulun önümüzdeki yıl açılması için Milli Eğitim Bakanlığı ve Gönyeli Belediyesi çaba içine girmeli ve sorunu çözmeli. KTÖS konunun takipçisi olacak. Böyle giderse önümüzdeki yıl eylem koymaktan da çekinmeyeceğiz. Eğitim Bakanlığı yetkililerini uyarıyoruz” dedi.
Bu arada Gönyeli Fazıl Plümer Anaokulu’nun önündeki açıklamaya okul aile birliği, öğretmenler, veliler ve öğrenciler de katıldı. Küçük öğrenciler mikrofon aracılığıyla “yeni okul” taleplerini yüksek sesle dile getirdi. 

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2016, 10:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473