banner564

Kur sabitlensin

Ferdi Sabit Soyer, döviz krizinin etkisiyle piyasada oluşan olumsuzluklara dikkat çekti ve bazı önerilerde bulundu

 Kur sabitlensin
banner598
Tuğçe Ü. AYDIN
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, dün Meclis Başkanı Sibel Siber başkanlığında saat 11.00 sıralarında toplandı. Genel Kurul’da sunuşların ardından, önceki gün komiteye gönderilen ve bu sabah komitede yeniden görüşülerek oy birliğiyle kabul edilen Kamu Alacaklarının Tahsili Usulü (Değişiklik) Yasa Tasarısı’yla ilgili hazırlanan ek raporu, Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi Başkanı Ersin Tatar okudu.
Daha sonra söz alan CTP Milletvekili Ferdi Sabit Soyer, döviz krizinin de etkisiyle oluşan olumsuzlukları dile getirerek piyasada ortaya çıkan sorunları dile getirdi. Dolar kurunun sabitlenmesi gerektiğine işaret eden Soyer, dövizin yükselişinin durmasını beklerken sektörlerin zam yapmaktan geri kalmadığını söyledi.
Soyer, Maliye Bakanlığı sayfasının güncellenmesini talep ederek devletin gelirlerini ve yapılanları herkesin görebilmesi, verilere ulaşılabilmesini istedi.

Mecliste, KTHY raporu konuşuldu
Meclis Genel Kurulu toplantısı sona erdi. Meclis Genel Kurulu’nda Kıbrıs Türk Hava Yolları Uçuşlarının Sonlandırılma Sebepleri Hakkında Meclis Araştırma Komitesi’nin raporu hakkındaki konuşmalar yapıldı.

Taçoy: Atılan imzalar başka bir hak doğurmamalı
Konu hakkında ilk sözü alan Bağımsız Milletvekili Hasan Taçoy, KTHY’nin hisselerinin devredildiği döneme kadar olan süreç hakkında bilgi verdi.
Ercan Havalimanı’nın özelleştirilmesi konusuna değinen Taçoy, CAS’ın kuruluşu ve kuruluş için atılan imzaların başka bir hakkı doğurabilecek noktada olmaması gerektiğini söyledi.

Saner: En fazla sıkıntı yaşayanlardan biriyim
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner de, KTHY’nin batması konusunda en fazla sıkıntı yaşayan kişilerden biri olduğuna işaret ederek, KTHY’nin batmasındaki en büyük sebebin dünyadaki havacılık sektörünün doğru okunamaması olduğunu savundu.
KTHY’nin batırılmasının nedenlerine de değinen Saner, bunların istihdam politikaları, satış ücretleri ve rezervasyon sistemleri, hatalı uçak ve filo seçimi, seyahat acenteleri ile yapılan yanlış anlaşmalar olduğunu kaydetti.

Derya: 2004 haricinde kar etmedi
CTP Milletvekili Doğuş Derya da, şirketin, 2004 yılında yapılan bir hesap düzenlemesi haricinde hiçbir dönem kar etmediğini savundu.
Derya, KTHY’nin Kıbrıs Türküne devredilmesi kararının çok yerinde olduğunu, ancak Türkiye’de giderek güçlenen farklı oluşumların müdahalesiyle KTHY’ye yaşam şansı tanınmadığını iddia etti.

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2017, 10:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473