banner564

Lefke ayakta

Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi’nin kapatılacağını savunan bir grup eylem yaptı

Lefke ayakta
banner598
Lefke bölgesi sivil toplum örgütleri ile Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi Okul Aile Birliği, bölge halkının da katılımıyla eylem düzenledi.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi’nin kapanmasına yol açacak uygulamalar yaptığı gerekçesiyle düzenlenen eylem, okul önünde yapıldı.
Eylemde ilk söz alan Lefke bölgesi sivil toplum örgütleri Koordinatörü Teoman Oktay, Lefke’nin bir kurumunun daha önce etkisizleştirilip daha sonra kapatma yöntemiyle ortadan kaldırılmaya çalışıldığını iddia etti.Oktay, Güzelyurt’a yapılacak yatırımlara karşı olmadıklarını ancak Güzelyurt’u ayakta tutmak için Lefke’nin geri götürülmesine izin vermeyeceklerini söyledi.
Lefke Vakfı Başkanı Vehit Nekibzade de Cengiz Topel Hastanesi’ni kapattırmayacakları gibi Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi’nin de kapatılmasına izin vermeyeceklerine dikkat çekti.
Eylemde Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi Okul Aile Birliği ve Lefke ve Yöresi Sivil Toplum Örgütleri Koordinatörlüğü’nün ortak hazırladığı bildiri de okundu.

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2016, 09:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473