banner564

Liderlerden ümidi kestiler

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Gençlik Örgütü Girne İlçesi, önceki gün akşam Girne Barış Parkı’nda “Umut Ateşi” yaktı.

Liderlerden  ümidi kestiler
banner598
 CTP’den yapılan açıklamaya göre, Girne İlçe Başkanı Erkan Eminağa ve Girne Milletvekillerinden Ömer Kalyoncu da gençlerin etkinliğine katıldı. 
Gecenin açılışında kısa bir konuşma yapan CTP/BG Gençlik Örgütü Girne İlçe Başkanı ŞehanTomgüsehan, her geçen gün artan göç sayısı ve Kıbrıslı Türklere dayatılan ekonomik paketler sebebiyle Kıbrıs Sorununun çözümünün ne kadar elzem olduğunu bir kez daha gördüklerini söyledi. 
Bugün gelinen noktada “artık çözülmezse çözülmez, biz önümüze Tombala bakacağız” gibi söylemlerle barış umutlarının baltalanmak istendiğini savunan Tomgüsehan, buna izin vermeyeceklerini söyledi. 
“Ne kadar baltalanmaya çalışılsa da bu umutlar her geçen gün kök salarak yeşerecektir” diyen Tomgüsehan, liderlerden çözüm beklemenin gerçekçi olmadığını söyleyerek “Liderlerden çözüm beklemektense Noel Baba’dan Kıbrıs’ta barış istiyoruz” dedi. 

‘Barış Kutusu’ 800 yıllık zeytin ağacına emanet

Gençler, içi boş olan ve barış kutusu adını verdikleri bir paketi Girne Barış Parkı’nda bulunan 800 yıllık bir zeytin ağacının köküne bıraktılar. Gece daha sonra gençlerin şarkıları ve sohbeti ile devam etti. Umut ateşinin önümüzde günlerde Girne’ye bağlı diğer köylerde de yakılacağı ifade edildi. 

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2013, 18:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474