banner564

Mahkeme acımadı

Uyuşturucu satışından yargılanan Bayram Gazi Çetin 15 ay,  Berk Kılınç ise 18 ay hapislik cezası aldı

Mahkeme acımadı
banner598

Lefkoşa’da 4 Şubat 2019 tarihinde gerçekleştirilen operasyonda sentetic cannabionid türü uyuşturucuyla yakalanan ve yapılan araştırmada satıcı oldukları tespit edilen Bayram Gazi Çetin ile Berk Kılınç hakkındaki dava dün karara bağlandı.
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanıklardan Bayram Gazi Çetin 15 ay,  Berk Kılınç ise 18 ay hapis cezası aldı.  
Başkan Fadıl Aksun, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi ve Yargıç Temay Sağer’den oluşan heyetin kararında uyuşturucu suçlarının son 10 yılda en çok görülen davalardan olduğu belirtildi.
Kararı okuyan Yargıç Temay Sağer, uyuşturucu suçlarının yaygınlığına değinip, mahkemelerin yıllık faaliyet raporlarına göre son 10 yılda en çok görülen davalardan olduğuna vurgu yaptı. 
Uyuşturucu suçlarının toplum sağlığını tehdit eden suçlardan olduğunu belirten Sağer, sanıkların uyuşturucu satmalarının yanı sıra, en tehlikeli türdeki maddeyi piyasaya sürmelerinin haklarında ağırlaştırıcı faktör olarak değerlendirdiklerini söyledi.

İbret verici cezalar…
Sağer, bu tür suçları işleyenlere ve işleme eğilimi içinde olan kişilere karşı, kamu yararı gereği caydırıcı ve ibret verici cezalar verilmesi gerektiğini vurguladı.
Sağer, Bayram Gazi Çetin’e 15 ay,  Berk Kılınç’a 18 ay hapis cezası verdiklerini açıkladı.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473