banner564

‘Mal benim değil’

Polis karakolunda 16 gram uyuşturucu maddeyi bahçeye attığı esnada suçüstü yakalanan Dilek Şimşek, bir ay sonra ifade verdi:

‘Mal benim değil’
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da, 22 Nisan 2019 tarihinde, trafik şube ekipleri tarafından durdurularak ehliyetsiz araç kullandığı gerekçesi ile Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne götürülen ve tasarrufundaki 16 gram uyuşturucu maddeyi müdürlüğün bahçesinde atan Dilek Şimşek, bir ay sonra ifade verdi. 
Sanık “Mal benim değil, Murat Özbayır saklamam için bana verdi” dedi. Bunun üzerine Narkotik polisi, Murat Özbayır’ı Gazimağusa’da tespit ederek gözaltına aldı. Zanlı dün mahkemeye çıkarıldı. 
Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Hüseyin Özdesoy, 22 Nisan 2019 tarihinde, Dilek Şimşek’in, kullanımındaki araç ile Trafik Şubesi ekipleri tarafından durdurulduğunu ve ehliyetsiz araç kullandığı gerekçesi ile polis müdürlüğüne götürüldüğünü söyledi. Polis, Dilek Şimşek’in, tasarrufundaki 16 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu maddeyi attığı sırada suçüstü tespit edildiğini anımsattı.  Polis, olay tarihinde zanlı Murat Özbayır’ın da araçta bulunduğunu, Dilek Şimşek’in ifade vererek uyuşturucu maddenin kendisine ait olduğunu söylediğini hatırlattı. Zanlı Murat Özbayır’ın ilgili tarihte serbest bırakıldığını aktaran Özdesoy, Şimşek’in teminata bağlandığını, ancak teminat şartlarını yerine getiremeyince Merkezi Cezaevi’ne gönderildiğini söyledi.

Bir ay sonra ifade değişti
Dilek Şimşek’in bir ay sonra Merkezi Cezaevi’ne ifade değiştirerek, uyuşturucu maddeyi kendisine Murat Özbayır’ın saklaması için verdiğini söylediğini aktaran Özdesoy, Özbayır’ın önceki gün tespit edilerek tutuklandığını belirtti.
Soruşturmanın tamamlandığını bildiren Özdesoy, zanlının, mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Altunç: Müvekkilime iftira atıldı
Zanlının avukatı Fehmi Altunç, teminat talebine itiraz etmezken, Dilek Şimşek’in, müvekkilinden kefaleti yatırmasını istediğini ve müvekkilinin kefaleti yatırmaması üzerine intikam amaçlı böyle bir iftira attığını iddia etti. 
Huzurundaki şahadet ve zanlı avukatının beyanlarını değerlendiren Yargıç Umut İnan, 10 bin TL nakdi kefalet ödemesi ve KKTC vatandaşı muteber 2 kefilin, lehinde, 75’er bin TL’lik şahsi kefalet senedi imza etmesi şartı ile zanlının davaları görüşülünceye kadar serbest bırakılmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474