banner564

Umutları boşa çıkarmayın

Diyalog’un görüşlerine başvurduğu KKTC muhtarlarının önemli bir kısmı yeni hükümetin başarılı olacağını düşünüyor; özellikle yollara öncelik verilmesini istiyor

Umutları boşa çıkarmayın
banner598

 Çiğdem AYDIN-Pelin YÜKSELAY

   Ersin Tatar başkanlığında kurulan Ulusal Birlik Partisi (UBP)-Halkın Partisi (HP) hükümetinin başarılı işler yapacağını düşünenler olduğu gibi ‘temkinli iyimserlik’ belirtenler de var. Diyalog muhabirlerinin ulaşabildiği muhtarların önemli bir kısmı yeni hükümetin yollara öncelik vermesini isterken, bir kısmı da ekonomik sorunların çözümü yönünde adımlar atılmasını önerdi.
   “Hükümetin yapacak çok işi var, o yüzden adımların hızlı atılması gerekiyor” diyen muhtarlar, yeni zam kararı duymak istemediklerini, özellikle kırsal kesimlerde yaşayan insanların ekonomik açıdan büyük sıkıntılar içinde olduğuna dikkat çekti.
   İşte görüşler:

Hüseyin Barbet (Muhtarlar Birliği Başkanı): 
Desteğim sonsuzdur tabii Ersin Tatar’a. Çok sevdiğim bir insandır. Muhtarların geçmişten beridir birçok istedikleri vardır. Sahip çıksın bize. 
Talip Keskiner (Gayretköy Muhtarı): 
Hükümeti beğenip beğenmediğimizi söyleyebilmem için icraatlarını görmem gerekiyor. Kabinede kimlerin olduğu önemli değil, ne yapacakları önemli. Öncelikli beklentimiz yargı reformu. Yargı reformundan kastım mahkemelerde birikmiş olan binlerce yüzlerce dosya var. Bu dosyaların bir an evvel temizlenmesi gerek. Benim düşüncem nasıl ki aile mahkemeleri ceza mahkemeleri var, finans mahkemeleri de kurulsun, alacak-verecek davaları eğer büyük bir husus değilse yine mahkemelerde kurulacak hakemler tarafından çözülebilsin ki adalet bekleyen insanlar adaletsizce bekletilmesin. Bir de ülkede ciddi ekonomik sıkıntılar var. İnsanlar para harcamaya korkuyor. Haklı olarak 3-5 kuruşu da saklama ihtiyacı duyuyorlar. Her şey pahalı oldu. Elektrik, sağlık giderleri, eğitim giderleri hayati olan birçok şey belimizi büktü. Bu kapsamda gerekli tedbirleri acilen almaları gerek. 
İsmail Kozanoğlu (Akdoğan Muhtarı): 
Hayırlı olsun. Kabine idare eder, inşallah başarılı olurlar. Bizim Akdoğan olarak beklentilerimiz bozulan yolların süratle yapılması, kırsal kesim arsalarımız hala verilmedi, insanlar soruyor onların verilmesi, istihdam yapılması ve ekonomik protokolün imzalanması.
Muhammet Yeşilleme (İncirli Muhtarı): 
Hayırlı uğurlu olsun ne söyleyelim. En büyük sorun yollarımız. Ulaştırma Bakanı da aynı kaldı bilemiyorum çözebilecek mi buradaki sorunu, çünkü para meselesiydi. Türkiye ile acilen ekonomik protokolü imzalamaları gerekir. Ülke çok pahalı oldu, biraz da refah düzeyini artıracak bir takım önlemler almalarının acil olduğunu düşünüyorum. 
Ahmet Basri (Mallıdağ Muhtarı):
Yeni hükümet hayırlı olsun. Benim pek bir beklentim yok. Yollarımızı tamir etsinler özellikle de bu eski Geçitkale yolunu… Bize yeter ama ümidim yok.
Adil Onalt (Aslanköy Muhtarı):
İkili koalisyon biraz polemikle başladı. HP Genel Başkanı Kudret Özersay’a karşı bazı tepkiler var. Kısa zamanda neler yapabileceklerini, uzun vadede başarılı olup olamayacaklarını göreceğiz. Bir görüş belirtmek istemiyorum. Ülkede ciddi bir kaos söz konusu. Ekonomik daralma, yollar, belediyeler, reformlar her şey bekliyor. Nereden başlarlarsa başlasınlar ülkenin bir ucundan tutsunlar.
Canpolat Şemi (Hisarköy Muhtarı): 
Kabine için hayırlı olsun diyebilirim. Değerlendirmek için biraz erken. Acilen ekonomik tedbirler alınması lazım, ülke yangın yeri. Başka da zam yapmasınlar, yeterince zam oldu. Yolların durumu berbattır. Yolların hemen onarılması lazım. 
Mürsel Kurt (Kayalar Muhtarı): 
Yeni kabineyi iyi buldum, başarılı olmalarını dilerim. Her şeyin başı bu memlekette ekonomidir. Ekonomik protokolü imzalasınlar, Türkiye ile para akışı başlasın gerisi zaten düzelecektir. Yollar ve diğer hizmetler hepsi parayla alakalıdır. Bu nedenle önce ekonomik tedbirler alınmalı.
Cemal Üstünsoy (Kozanköy Muhtarı): 
Yeni kabineyi beğensek ne, beğenmesek ne. Tek dileğim inşallah insanların hayrına icraatlar yapmaları. Bizim için en önemli olan yollarımız. Köyümüzün yolları çok kötü durumdadır. Defalarca İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars’tan randevu istedik, vermedi. İnşallah bu dönemde verir. Bunun yanında zamlarda geri alınsın, başka da zam yapılmasın. İnsanların yararına uğraşsınlar, zararına değil.
Necati Kararlı (Tepebaşı Muhtarı):
İcraata başlasınlar da beğenip beğenmeyeceğimize o zaman karar veririz. İlk icraatlarının ekonomi olması lazım… O birleri zaten düzelir. 
Atila Kaya ( Ilgaz Muhtarı):
Bence iyidir kabine. Değişiklik oldu. İnşallah başarılı olurlar. Bana göre ilk yapmaları gereken şey, çok ciddi yargı reformudur. Ülkede yeni yeni suçlar türedi. Yasalar yapılması lazım, caydırıcı. O yüzden adalet sistemi sekteye uğramadan ilk yapılması gereken ceza yasalarının günümüz koşullarına uyarlanmasıdır. 
Fırat Arkın (Aşağı Bostancı Muhtarı):
Genel olarak iyi buldum. En acil ekonomik sorunların çözülmesi için bir şeyler yapsınlar. Piyasaya para akması lazım... Hayat pahalılığı oranını biraz artırsınlar. Esnaf ve sanayiciye kredi sağlasınlar. Başka bir şey beklediğim yoktur. 
Tamer Tayanç (Aydınköy Muhtarı): 
Beğendim yeni kabineyi. Beğenilmeyecek bir şeyi yok. Acilen kırsal kesim arsalarının verilmesi gerekiyor. Daha önceki hükümet bu konuyla ilgili bir adım atmadı. İnşallah bu hükümette adım atılır. Gençleri artık köyde tutamıyoruz. Bu gençler göç edince köydeki ekonomik yaşam da, ilerde üretimde duracak. O yüzden önce gençlere sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyorum. 
Cavit Sekmen (Serhatköy Muhtarı): 
Pek beğenmedim kabineyi ama önyargılı da olmamak lazım, bekleyip göreceğiz. Benim hizmetten çok merak ettiğim şey şimdi kim kime nasıl hesap soracak. “Yolsuzluk ve usulsüzlükler var, araştıracağız” diyen bir parti iktidardaki yerini hala koruyor. Peki, şimdi nasıl hesap soracak? Bunu merak ediyorum sadece.
Adem Baş (Kaplıca Muhtarı): 
Yeni kabineyi değerlendirmek için şimdi şu an erken, biraz zaman geçsin ona göre değerlendirebilirim. Bizim Kaplıca’da ihtiyacımız çok ama en önemli şey Kuzey Çevre Yolu’nun Balalan’a kadar olan kısmı özellikle çember yarıya kadar ışıklandırılmıştı, diğer yarısında ışıklandırma yoktur. Çok kazalar oluyor. Acilen burası yapılmalı. Bir ikinci aciliyetimiz de köy içerisindeki mandıraların taşınmasıdır. Mandıralar konusunda alt yapı ve her şey yapılmıştır. Geriye sadece taşınması kaldı. Bunun da tamamlanmasını istiyoruz. 
Güneş Barışsal (Sazlıköy Muhtarı): 
Yeni kabinenin kimler olduğunu bilmiyorum. Daha haber okumadım. Tek beklentim iyi yönetim. 
Zübeyir Akkurt (Dipkarpaz Polatpaşa Muhtarı): 
Televizyon falan izlemedim, video falan da bakmadım. Bakanların kim olduğunu bilmiyorum. Hiçbir beklentim de yoktur. 
Hasan Çelik (Pamuklu Muhtarı): 
Halkın Partisi’nin içinde olan bir hükümetten hiçbir beklentim olmaz. Ne UBP’liyim ne HP’li ama UBP’nin eski İçişleri Bakanı Kutlu Evren’in ne zaman kapısını çalsak, randevu istesek bölge muhtarları olarak bize geri döndü. HP’nin Bakanı Ayşegül Hanım sanki ülkede her gün felaket oluyormuş gibi görevde olduğu süre kaç kez randevu istediysek vermedi, bizlerle de görüşmedi bu yüzden benim hiçbir beklentim yok. Hiçbir hizmet de beklemem. Çünkü hizmet edeceklerine inanmıyorum.
Metin Işıktaş (Bademliköy Muhtarı): 
Hiç ilgilenmiyorum. Bu memleket için kimsenin bir şey yaptığı yoktur. O yüzden yokmuşlar gibi davranıyorum. Hiçbir hizmette beklemiyorum. Zaten memlekette herkes kendi işini kendi yapıyor.
Hüseyin Turaç (Cengizköy Muhtarı): 
Bir şey söyleyemem şu an hayırlı olsun diyorum. Hizmet olarak beklentim kırsal kesim arsalarının süratle dağıtılması, sosyal konut projelerinin hayata geçirilmesi, gençler için yapılabilecek şeylerin yapılması.
Osman Yakup Mulla Halil (Lefkoşa Abdi Çavuş Muhtarı): 
Hayırlısı olsun. Beklenti çok yapacak olan yok. Sıkıntı içinde yaşıyoruz, umutsuzuz. Yaşantı gittik sonra bozuluyor ne kadar gider böyle bilmiyorum. 

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2019, 11:55
YORUM EKLE
YORUMLAR
ALFAROMEO
ALFAROMEO - 5 yıl Önce

ASLA BAŞARAMAZLAR.BAKANLARIN DURUMU ORTADA.HİÇBİRİNDE, FİRASET ,CESARET VE YETERLİ ÇALIŞKANLIK YOK !!!! BU HÜKÜMET DE KUKLA, BAKANLARI KİMİN SEÇTİĞİ BELLİ OLDU

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473