banner564

Masrafı çok

Tatar, hükümete yönelik eleştiri dozunu artıracaklarını, erken seçim konusunun ise ilk anda kendisini ürküttüğünü söyledi

Masrafı çok
banner598

 UBP’nin yeni genel başkanı Ersin Tatar, önümüzdeki günlerde ana muhalefet olarak eleştiri dozunu artıracaklarını söyledi. Tatar, erken seçim beklentilerini değerlendirirken ise bunun masraflı olacağını ve kendisini ürküttüğünü belirtti.

   Kurultay sürecini değerlendiren Ersin Tatar, kendisinin uzun zamandır bu işlerin içinde olduğunu ve parti tabanıyla çok iyi ilişkileri olduğunu belirterek, bu aşamada, bu üyelik sisteminde başkanlığı kazanacağını bilerek adaylığını koyduğunu söyledi. 
   Ersin Tatar, şöyle devam etti: 
   “Bu işin ilk turdan bitebileceğini biliyordum. Dolayısıyla beni destekleyen ve desteklemeyenlere yürekten teşekkür ederim. Günün sonunda UBP kazanmıştır. Ulusal Birlik Partisi 43. yaşında ülkemizin en köklü, en teşkilatlı, en örgütlü partisi böyle bir kurultayda, gerçek UBP iradesinin ortaya çıkması için bu sınavı başarı ile vermiştir. Bu da beni çok mutlu etmiştir. Tabi ki Hüseyin Özgürgün’e de teşekkür etmek isterim.”

 UBP’nin özlediği yönetim 
UBP’nin özlediği ve beklediği yönetim anlayışı ile çalışmalarını yürüteceğine dikkat çeken Ersin Tatar şöyle konuştu:
 “Tabanla, üyelerimiz, teşkilatlarımız, örgütlerimiz ve ilçelerimize direk temasta olabileceğimiz, yetkili kurulların daha sık ve sağlıklı şekilde çalıştırılması ile gerçek anlamda çok canlı bir UBP yaratacağız. Zaten bu görülecektir. Bu makama gelmiş bir kişi olarak mutluyum ve özgüvenim de tamdır. UBP’ye hak ettiği duruşu, pozisyonu, güveni kazandıracağım” dedi. 

Yeni bir seçim 
Yeni bir seçim düşünülüp düşünülmediği konusunda ise Tatar şöyle konuştu:  
“Buna partinin yetkili organları karar verecek. Biz daha yeni seçildik, yetkili organlar oluştuktan sonra mutlaka bunlar enine boyuna değerlendirilecek. Ülkenin durumuna bakmak lazım, hükümetin durumuna bakmak lazım. Biz şu anda ana muhalefet partisi olarak, muhalefetin dozunu arttırmak durumundayız. Bunun için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şu anda bütçe gündemimizde, bütçe görüşmeleri içinde herkesin düşüncesini ve eleştirisini yapacak. Önemli olan ülkenin menfaati neyse onu yapmaktır. Eğer, gerçekten UBP’nin iktidarda olması beklentisi oluşursa ki o beklenti oluşmaya başlamıştır, bütün bunları partinin yetkili organları tartışacak.”
   Şu an erken seçim düşüncesinin kendisini biraz ürküttüğünü vurgulayan Ersin Tatar, “Ben bir ekonomist, maliyeci olarak işin para boyutuna bakarım. Çok masraflı ve çok zaman kaybı olacak bir iş. Bu ülkenin çok fazla zaman kaybetme lüksü yok. Bunu partinin yetkili organları tartışacaktır ama benim şahsi düşüncem, şu anda bir erken seçim ortamı oluşmamıştır” dedi. 
UBP’nin Meclis’teki tutumuna da değinen UBP Genel Başkanı Ersin Tatar, şu andaki tüzüğe ve teamüllere göre hükümetin nisabı sağlamak zorunda olduğunu, ama eğer gerçekten bir hastalık durumu varsa o zaman yardımcı olabileceklerini kaydetti. 
Tatar, ciddiyetsizlikten dolayı veya hükümeti destekleyen partilerin 26-27’yi bulamamasından kaynaklanan bir sorun varsa onun o zaman hükümetin sorunu olduğuna işaret ederek şöyle konuştu:
 “O zaman onlara biz katkı koyarız diye bir anlayış bu ülkenin siyasetinde şu ana kadar yoktur. 
Geçmişte kimse bize de yardımcı olmamıştır ve bu ülkenin siyasi anlayışı bu şekilde devam ediyor. 4 tane zorlama, küçük küçük partiden bu hükümeti kurduysan, bu nisabı sağlamak zorundasın. Bunları parti içinde değerlendiriyoruz ve değerlendirmeye de devam edeceğiz.”  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474