banner564

“Mavi vatan sahipsiz değil”

Atakan, KKTC ile Türkiye Cumhuriyeti’nin ezeli ve ebedi birliktelik konusunda gösterdiği kararlılığın bölgede önemli rol üstlendiğini vurguladı

“Mavi vatan sahipsiz değil”
banner598

 Rahme ÇİFTÇİOĞLU    

Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi Deniz Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi (BAU DEHUKAM) ev sahipliğinde, Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu (KÜDENFOR), Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO), Milli Savunma Üniversitesi Deniz Harp Enstitüsü (MSÜ-DHE), Jandarma Sahil Güvenlik Akademisi (JSGA) işbirliğiyle düzenlenen “Doğu Akdeniz’de Mavi Vatan ve Mavi Ekonomi” panelinin açılışında Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan da konuşma yaptı.
Anadolu Üniversitesi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen panele siyasiler, bürokratlar, KKTC ve TC’den yetkililerle davetliler katıldı.
KKTC ve Türkiye’den uzmanların birçok başlıkta sunum yaptığı panel dün tamamlandı.
Bakan Tolga Atakan, özellikle son yıllarda Doğu Akdeniz bölgesinde çeşitli oldubitti, hesaplar ve benmerkezci yaklaşımlar sergilendiğini, Türkiye Cumhuriyeti’ni ve KKTC’yi yok sayacak yaklaşımlar gözlendiğini belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti’nin son dönemde attığı adımlar, ortaya koyduğu siyasi kararlılık bu alanda Türkiye Cumhuriyeti’ne rağmen bir şeyler yapılamayacağının en güzel göstergesidir” dedi.
Atakan, KKTC ile Türkiye Cumhuriyeti’nin ezeli ve ebedi birliktelik konusunda gösterdiği kararlılığın bölgede önemli rol üstlendiğini vurguladı.
Atakan, “KKTC, Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte yürütülecek tüm faaliyetlerde tüm gücüyle Anavatan’ın yanında olacağını tescil etti. Denizlerdeki hak ve çıkarlarımız ‘Mavi Vatan’ tanımlamasıyla kutsiyet kazandı, hedefe dönüştürüldü. KKTC yalnız değildir. Mavi vatan sahipsiz değildir” şeklinde konuştu.
Panelde; KÜDENFOR Direktörü Amiral Cem Gürdeniz, Mersin Deniz Ticaret Odası Genel Sekreteri Korer Özbenli, Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Eral Osmanlar da birer konuşma yaptı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474