banner564

Müzakereciler 4 saat görüştü

Kıbrıslı Türk Müzakereci Kudret Özersay ile Rum Müzakereci Andreas Mavroyannis dün saat 10:00’da başlayan ve yaklaşık 4 saat süren bir görüşme gerçekleştirdi. Özersay görüşme sonrasında Cumhurbaşkanlığı’nda basına açıklama yaptı.

Müzakereciler 4 saat görüştü
banner598
Özersay, sürecin bundan sonrasına ilişkin olarak yeni bir aşamaya geçileceğini,  görüşmede bu aşamanın unsurlarının neler olduğunu tartıştıklarını ve farklı düşünceleri değerlendirdiklerini kaydetti. Özersay, genel olarak bir sonraki aşamada BM’nin rolünün ne olacağı, müzakere sürecine nasıl bir katkı koyacağı, taraflar arasındaki görüşmelerin sıklığının nasıl olacağı, sürecin hızlandırılmasıyla ilgili olarak ne gibi adımlar atılacağının genel olarak bu unsurları oluşturduğunu kaydetti. Şu anda tamamlamakta oldukları ikinci aşamada tarafların müzakere masasında koyduğu öneriler olduğunu dile getiren Özersay, bir sonraki aşamada bu öneriler temelinde nasıl müzakere edeceklerini de ele aldıklarını vurguladı. Özersay, “Kendi arasında, farklı konular arasında, belli bir konunun içerisinde müzakerenin nasıl yapılacağı ve şu anda uyuşmazlık durumunda olan çözümlenmemiş meselelerin ne tür bir müzakere ile çözümlenmeye çalışılacağıyla ilgili olarak görüş alış verişinde bulunduk” diye konuştu.
BM Kıbrıs Barış Gücü (UNFICYP) tarafından müzakereciler görüşmesiyle ilgili olarak yapılan açıklamada da, Müzakereciler Kudret Özersay ile Andreas Mavroyannis’in ara bölgede bir araya geldiği ve müzakerelerin metedolojisi üzerinde görüştüğü kaydedildi. Görüşmede, 2 Eylül’de gerçekleştirilecek liderler görüşmesine yönelik bir ön hazırlık yapıldığı da kaydedildi. BM’nin Liderler görüşmesine yönelik hazırlıklar kapsamında ilerleyen günlerde her iki müzakereciyle ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştireceği de açıklamada yer aldı.

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2014, 09:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473