banner564

MYK’yı belirlediler

YDP, kuruluş dilekçesini Cuma günü İçişleri Bakanlığı’na teslim edecek

MYK’yı belirlediler
banner598
Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Kurucular Kurulu, Parti Kurucu Genel Başkanlığı’na oy birliğiyle Erhan Arıklı’yı seçti. YDP basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Turan Büyükyılmaz'ın Genel Sekreter seçildiği kurucular kurulu toplantısında 25 kişilik MYK da belirlendi. Cuma günü kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı’na verecek olan YDP aynı gün basın toplantısı düzenleyecek.
YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı toplantıda yaptığı konuşmada, partilerinin iki ana prensibi olduğunu belirterek; “Türkiye'ye Anavatanım diyen ve KKTC’ye inanan herkese kapılarımız açık” dedi.
Arıklı, YDP kurulacağının duyulduğu andan itibaren bazı çevreler tarafından hedef haline getirildiği ve partiye bölücü damgası vurulmaya çalışıldığını ileri sürdü.

Büyükyılmaz: Bazı kesimler rahatsız
YDP Genel Sekreterliği’ne seçilen Turan Büyükyılmaz ise devletin imkanlarından mahrum bırakılan ve tarım işgücü olarak görülmeye devam eden bir kesimin siyaset ve devleti yönetmeye talip olmasının bazı kesimleri rahatsız ettiğini savunarak, eski alışkanlıkla parti kurucularının çeşitli vaat veya tehditlerle ikna edilmeye çalışıldığını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2016, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473