banner564

Narenciye ihracatına destek

Cypfruvex’i ziyaret eden Özersay, zor dönemde çalışmaya devam eden işçilere moral verdi 

Narenciye ihracatına destek
banner598

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Cypfruvex’i ziyaret ederek, çalışmaları yakından gördü. Üretim fabrikasını gezen Bakan Özersay, yetkililerden bilgi aldı. Çalışanların sorunlarını da dinleyen Özersay, ziyaretini sosyal medya hesabından paylaştı. Bakan Özersay, paylaşımında salgın döneminde üretime devam eden Cypfruvex çalışanlarına teşekkür etti.
Özersay şunları ifade etti: 
“Salgın döneminde memleketin portakalı dalında kalmasın, ihracı devam edebilsin diye risk altında canla başla çalışan Cypfruvex çalışanı emekçilerle görüştüm. Yöneticileriyle çalışanlarıyla Cypfruvex ülkemizdeki üreticinin yanında durmuş, emeğini acımamıştır. Hepsine müteşekkiriz, sağ olsunlar sağlıklı olsunlar. Birlikte bu zor günleri geride bırakacağız.”

Meclis’te önemli konulara değindi
Öte yandan Kudret Özersay, katıldığı televizyon programında ve KKTC Cumhuriyet Meclisi’nde yaptığı konuşmada yapılan eleştirileri ve önerileri değerlendirdi. Ortaya koyulan eleştirilerin dikkate alınmadığına ilişkin konuşmaları da yanıtlayan Kudret Özersay, bu görüşün doğruyu yansıtmadığını iki somut örnek üzerinden açıklamak istediğini belirtti.
 Kudret Özersay, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Covid-19 sürecini iyi yönettiğini ve başından beri toplumun, hükümetle birlikte hareket ettiğini belirterek, “Ortada bir başarı varsa, bunun tek sebebinin hükümet değildir, toplumun genel anlamda bu sürece sahip çıkması, kurallara uymasıdır” dedi.

Somut ve doğru öneriler…
Özersay, konuk olduğu bir programda yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanı Ali Pilli’nin de sürecin başından itibaren hükümeti doğru yönlendirdiğini, bazı adımların zamanında atılması konusunda somut ve doğru öneriler getirdiğinin de altını çizdi. 
Halkın Partisi'nden yapılan açıklamaya göre, Kudret Özersay, gelinen noktayı şu sözlerle değerlendirdi: 
“Bugüne kadar doğru ilerlendi. Dünyanın pek çok ülkesine bakıldığında, vicdanlı herkesin fena gitmediğimizi söyleyebildiğini düşünüyorum. Dünyanın en gelişmiş, en ileri, en zengin ülkeleri çok ağır bedeller ödemek zorunda kaldılar. Bu örneklere baktığımızda, toplum olarak başarabildik. Rehavete de kapılmamalıyız, çünkü süreç de devam ediyor. Önemli olan; süreci tamamına erdirebilmektir. Bundan sonra buna odaklanmalıyız. Belki de artık daha farklı bir yaşam tarzını kurgulamamız gerekiyor. Ve öyle de yapacağız." 
Kudret Özersay, kriz yönetiminin kontrollü bir şekilde devam ettiğini ve bunun ekonomik etkileri olduğunu ve bedel ödendiğini ifade etti. 
Özersay, var olan kamu açığının büyüme ihtimalinin yüksek olduğunu vurgulayarak, devletin toplaması gereken vergiyi toplayamayacağını da söyledi.
Kudret Özersay,  "Devletin maliyesinin toplayacağı para ile aynı şekilde maaşlar ödenir mi? Hayır. Ya gelirleri arttırmak ya maaşları aşağıya çekmek ya da dış ve iç borçlanmaya gitmek gerekiyor. Bir diğer seçenek de Türkiye'den yardım talep etmek. Kamu çalışanlarının hakkı olan maaşlarını tam ödemek için elimizden geleni seferber edeceğiz" ifadelerini kullandı.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473