banner564

Narin: “Eleştiriler haksız”

Narin Ferdi Şefik, “Yargıç atamalarında en iyi adayı seçmek için titizlikle uğraş veriyoruz” dedi

Narin: “Eleştiriler haksız”
banner598
Yüksek Adliye Kurulu Başkanı Narin Ferdi Şefik, dün öğleden sonra Yüksek Mahkeme Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyerek, yargıç atamaları konusunda detaylı bilgi verdi.
Yüksek Adliye Kurulu ve Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, yargıç atamalarında en iyi adayı seçmek için titizlikle uğraş verdiklerini söyledi.
4 yargıç ataması için 33 adayın başvurduğunu açıklayan Şefik, adaylar arasından yasal mevzuat çerçevesinde yargıç seçmeye çalıştıklarını ve bu konuda uğradıkları haksız olduğunu düşündüğü eleştirilere yanıt vermek istediğini belirtti.
Yüksek Adliye Kurulu’nun şu ana kadar terfileri yaptığını, Yüksek Mahkeme Yargıçlığı’na Bertan Özerdağ’ı tayin ettiklerini, Kaza Mahkemesi Başkanlığı’na Düriye Erkıran’ı atadıklarını, Musa Avcıoğlu’nu da Kıdemli Yargıç yaptıklarını dile getiren Şefik, bundan sonraki aşamanın ise kendilerinin terimiyle “ablos” denilen; yani kıdemsiz yeni yargıç tayin etmek olduğunu kaydetti.

“4 yeni yargıç tayin edilecek”
Açtıkları münhalle 4 yeni yargıç tayin etme düşüncesinde olduklarını söyleyen Şefik, Girne ve İskele Kaza Mahkemesi’ne ek bir yargıç göndermek ve eksik olan yerlere de 2 yargıç atamayı istediklerini kaydetti.

“Yetki tam bilinmiyor”
Geçmişte ve halen de Yüksek Adliye Kurulu’nun bu atama yetkisinin tam bilinmediği ve bu nedenlerle bu yetkinin nasıl kullanıldığı konusunda farklı iddiaların ileri sürüldüğünü, Yüksek Adliye Kurulu’nun eleştirildiğini düşündüğünü dile getiren Şefik, “Ben şahsen bu eleştirilerin haksız olduğunu düşünmekteyim. O nedenle bu haksız eleştirilere sessiz kalmamayı ve bu konudaki mevzuat ve uygulamayla ilgili halkımızı aydınlatmak istiyorum” dedi.
Yüksek Adliye Kurulu’nun sair görevleri yanında yargıçların atamasını yapan bir kurul olduğuna dikkat çeken Şefik, Kurul’un başkan dahil tüm Yüksek Mahkeme yargıçlarını ihtiva ettiğini, ayrıca Başsavcı’nın yer aldığını ve Cumhurbaşkanı’nın atadığı ve Barolar Birliği’nin seçtiği birer üyeden oluştuğunu belirtti. 

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2015, 12:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474