banner564

Rum Yönetimi ile Macaristan anlaşma imzalandı

Rum Yönetimi ile Macaristan arasında ‘Gizli Bilgilerin Paylaşılması’ konusunda anlaşma imzalandı

Rum Yönetimi ile Macaristan anlaşma imzalandı
banner598
Sınırlar korunacak 

 Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto’nun, Güney Kıbrıs’ta gerçekleştirdiği temasları çerçevesinde, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis ve Meclis Başkanı Yannakis Omiru ile bir araya geldiği haber verildi.
   Simerini gazetesi; “Ortak Zorluklar… Macaristan ile Kıbrıs Arasında Gizli Bilgi Paylaşımı ve Bunların Karşılıklı Korunması Konusunda Anlaşma” başlıklı haberinde, Macaristan Dışişleri Bakanı Szijjarto’nun, iki ülkenin, Avrupa çerçevesi içerisinde üstesinden gelmeye çağrıldıkları ortak zorluklara atıfta bulunduğunu yazdı.
    Ülkesinin mülteci kriziyle ilgili politikasını da analiz eden Macar bakan, Avrupa ile olan sınırlarını koruyabilmesi için, Yunanistan’ın desteklenmesi gerektiğine işaret etti.
   Macar bakan, sözlerinin devamında, Türkiye, Lübnan, Ürdün ve Irak Kürt yönetimine, göçmenlerin bakımını üstlenebilecek pozisyonda olmaları ve bunların göç etmesi ihtiyacı doğmaması için, ekonomik yardımda bulunulması gerektiğini de belirtti.
    Gazete, Macar bakanının gerçekleştirdiği temaslarının konuları arasında, mülteci krizinin dışında, Kıbrıs sorunu, enerji konuları, Türkiye’deki mevcut durum ve Avrupa perspektifi aynı zamanda Ukrayna meselesinin bulunduğunu da belirtti.
   Kasulidis ile Szijjarto’nun, baş başa gerçekleştirdikleri görüşmede, iki ülke arasındaki gizli bilgilerin paylaşımı ve karşılıklı olarak korunması konusundaki ortak bir anlaşmaya imza koyduklarını da aktaran gazete, Kasulidis’in, ticaret ve ekonomi gibi, işbirliğinin büyütülebileceği yeni alanlar olduğunu söylediğini iletti.
   Kasulidis’in Kıbrıs sorunuyla ilgili olarak ise, Macar Bakanı Kıbrıs sorununda yaşanan son gelişmeler hakkında bilgilendirdiğini kaydeden gazete, Kasulidis’in Macaristan’a, Kıbrıs’taki BM Barış Gücü’ne yaptığı katkıdan ötürü teşekkürlerini sunduğunu da iletti.
Gazete, Kasulidis ile Macar Bakan’ın, Ukrayna’daki durumla ilgili olarak ise, Minsk anlaşmasının eksiksiz uygulanmasından başka alternatif olmadığı konusunda hem fikir olduklarını belirtti.
   Gazeteye göre Macar bakan konuşmasında, iki ülkenin sahip olduğu farklı tarih ve mirasa rağmen, üstesinden gelmeye çağrıldıkları ortak sorunları paylaşmakta olduklarını belirtti.
Ülkesinin mülteci krizinin çözülmesi şekline yönelik görüşünün net olduğunu dile getiren Macar Bakan, Macaristan’ın sınırlarına yönelik mülteci akınını durdurabilmeyi başarmış tek ülke olduğuna dikkati çekti.

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2015, 12:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473