banner564

Nitelikli zanaatkarlar yetişecek

KTEZO AB destekli eğitim programlarını geliştiriyor

Nitelikli zanaatkarlar yetişecek
banner598
Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO), Avrupa Birliği tarafından finanse edilen “Sonuç Odaklı Eğitim” isimli proje kapsamında 6 meslek dalı ve 5 alan olmak üzere Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile işbirliğinde eğitim programlarını geliştiriyor. 
Odadan yapılan açıklamaya göre, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’nda 24 kişinin görev aldığı program geliştirme çalışması kapsamında, Çıraklık ve Yetişkin Eğitimi Merkezi’nde eğitimi verilen otomotiv mekanikerliği, elektrik teknisyenliği, aşçılık, kuaförlük, berberlik, sıhhi tesisatçılık meslek dallarında eğitim programları geliştirilecek. 
Ayrıca, bu çalışma kapsamında çıraklık ve yetişkin eğitimi öğrencileri için Türkçe, matematik, İngilizce ve bilişim teknolojisi alanlarında eğitim programları geliştirilecek ve 21. Yüzyıl becerileri olarak isimlendirilen yaratıcılık, sorumluluk üstlenme, inisiyatif alma, etkili iletişim ve medya okur yazarlığı gibi becerilerin de müfredatlara yansıtılması sağlanacak. 
Oda’ya üye ustaların katılımıyla daha önce gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında sektörlerin ihtiyaçları doğrultusunda mesleklerin standartları yenilendi. Bu yenilenen meslek standartları üzerinden yürütülen eğitim programlarının geliştirilmesi çalışması ile sektörün ihtiyaçlarına yanıt verebilecek daha nitelikli zanaatkarların yetişebilmesi sağlanacak. Çalışma sonunda geliştirilecek eğitim programları yeni basılacak kitaplarla birlikte 2018 – 2019 eğitim öğretim yılında Taner Akcan Çıraklık ve Yetişkin Eğitimi Merkezi’nde uygulamaya konacak.

Akkor: Proje iki buçuk yıl sürecek
Proje Koordinatörü Eda Hançer Akkor çalışma sırasında yaptığı konuşmada, toplamda iki buçuk yıl sürecek olan AB destekli projenin Oda tarafından Çıraklık ve Yetişkin Eğitimi Merkezi’nin kapasitesini geliştirmek amacıyla uygulamaya konduğunu, bu kapsamda birçok faaliyet yürütüldüğünü, gelinen aşamanın ise projenin önemli bir ayağını oluşturduğunu belirtti. 

Tulga: İki heyecan bir arada
KTEZO Genel Koordinatörü Hürrem Tulga ise, Oda olarak yürüttükleri çalışmalarda iki heyecanı bir arada yaşadıklarını ifade etti.
Tulga, bir taraftan Taner Akcan Çıraklık ve Yetişkin Eğitimi Merkezi müfredatlarının hem uluslararası standartlar, hem de sektörlerden gelen ustaların belirlediği yerel ihtiyaçlar gözetilerek yenileniyor olmasının, diğer yandan da Merkez’in eğitim kompleksinin tam teşekküllü olarak tamamlanması ve kısa zaman içerisinde faaliyete girecek olmasının kendilerinde büyük heyecan yarattığını belirtti. 

Hocanın: Büyük bir eksiklik giderilecek
Mesleki Teknik Öğretim Dairesi Müdür Muavini Gülşen Hocanın ise yaptığı konuşmada program geliştirme çalışmalarının Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı tarafından yürütüldüğünü, bu kapsamda kendilerinin de Mesleki Teknik Öğretim Dairesi olarak KTEZO ile işbirliğinde sürdürdükleri çıraklık ve yetişkin eğitimlerinde ihtiyaç duyulan program geliştirme çalışmalarını başlattıklarını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2017, 10:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473