banner564

“Nüfusa göre az”

Damtew Dessalegne, Kuzey Kıbrıs’ta 34’ü çocuk olmak üzere 88 mülteci barındığını açıkladı

“Nüfusa göre az”
banner598
Raif UZKAN
Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK)Kıbrıs Temsilcisi Damtew Dessalegne Dünya Mülteciler Günü nedeniyle dün Golden Tulip Otel’de basın toplantısı düzenledi.
Basın toplantısında Dessalegne’ye BMMYK Halkla İlişkiler Sorumlusu Emilia Strovolidou, Mülteci Hakları Derneği (MHD) BMMYK Proje Koordinatörü Fatoş Sevim Saygın, Halkla İlişkiler Sorumlusu Sıla Tüfekçioğlu, MHD Sosyal Hizmetler Sorumlusu Sevinç İnsay eşlik etti.
Dessalegne, her ne yoldan gelirse gelsin mültecilerin ülkelerine geri gönderilmemesi, gerekli temel ihtiyaçlarının karşılanması, iş, sağlık, barınma, sosyal hak ve eğitim olanaklarına kavuşturulması gerektiğini söyledi.
Dessalegne Kuzey Kıbrıs’ta 34’ü çocuk olmak üzere 88 mülteci bulunduğunu ve bunun nüfusa göre az olduğunu kaydetti.
MHD, BMMYK Proje Koordinatörü Fatoş Sevim Saygın da mültecilerin sosyal ve hukuksal haklarını ileriye götürmeye çalışmak, yabancı düşmanlığı, ırkçılık v.b durumları ortadan kaldırmak için mücadele ettiklerini söyledi.
MHD Halkla İlişkiler Sorumlusu Sıla Tüfekçioğlu da, Derneğin ihtiyaç listesini yayınlamasının ardından yardım yapan çok kişi olduğunu belirtti ve değişik kurum ve kuruluşlardan yardımlar aldıklarını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2016, 09:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474