banner564

Öğretmenlerden siyasete kırık not

Hükümet uygulamalarını protesto eden KTOEÖS, CTP, UBP ve Başbakanlık binalarına siyah çelenk bıraktı

Öğretmenlerden  siyasete kırık not
banner598

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), hükümet uygulamalarını protesto ederek UBP, CTP ve Başbakanlık binalarına siyah çelenk bıraktı.

Eylem sırasında Eski Yüksek Mahkeme Başkanı Şafak Öneri’nin “Göç Yasası’nın Hâlâ Yürürlükte Olmasını Bir Hukukçu Olarak İçime Sindiremiyorum” sözlerinden oluşan pankartı taşıyan öğretmenler, siyah çelenk bıraktıkları yerlerde hükümeti alkışlayarak, protesto etti.
KTOEÖS Genel Başkanı Tahir Gökçebel, UBP, CTP ve Başbakanlık önünde yaptığı açıklamalarda, hükümetin reform hükümeti olmak vaadiyle halkın temel sorunlarına çare olmak için iktidara geldiği geçen sürede hak budama hükümetine dönüştüğünü söyledi.
Hükümet icraatlarından şikayet etmeyen kesim kalmadığını ve kamusal olması gereken sağlık eğitim gibi hizmetlerin değersizleştirildiğini kaydeden Gökçebel, çalışma koşullarının düzeltilmesi gerektiğini kaydetti.

Dürüst’ün aldığı ödül de eleştirildi
Eğitim Bakanı Kemal Dürüst’ün “üstün başarılarından” dolayı ödüle layık görülmesini de eleştiren Gökçebel, bakanın ülkede yaptığı işler için ödül almış olması gerektiğini savundu. 20 Temmuz Fen Lisesi’nde öğretmen, daha birçok okulda ise personel eksiklikleri bulunduğunu kaydeden Gökçebel, 5 aydır bir öğretmenin maaş alamadığını söyledi. Gökçebeş, okullarda “irticanın hortladığını” ileri sürerek, UBP ve CTP’nin halkla dalga geçtiğini savundu.


Erhürman ile görüştüler
CTP önündeki siyah çelenk eylemi sonrası sendikanın açıklamalarına yanıt veren CTP Genel Sekreteri Tufan Erhürman, partinin sendikanın görüşme talebine olumlu yanıt verildiğini ve görüşmenin yapılacağını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2016, 09:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474