banner564

Ömer Çelik: “Doğru bir tutum değil”

Ömer Çelik, “Siz baştan anavatan, yavru vatan yaklaşımıyla kavga ederseniz, ondan sonra söylediğiniz sözü hiç kimse dinlemez'' dedi

Ömer Çelik: “Doğru bir tutum değil”
banner598
TC Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, KKTC ile ilgili bir meseleyi, siyasi sorunu ifade ederken 'anavatan, yavru vatan' yaklaşımına karşı bir tutum sergileyerek ifade etmenin doğru bir tutum olmadığını söyledi.
AA Editör Masası'na katılan Bakan Çelik, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın başlattığı ''yavru vatan'' polemiğine ilişkin de değerlendirmede bulundu. 
Çelik, ''Bu 'yavru vatan, anavatan' meselesi Kıbrıs'tan gelen siyasetçilerin bir kesiminin zaman zaman dillendirdiği bir meseledir. Doğrusunu söylemek gerekirse bundan niye rahatsız olunuyor, anlamış değiliz. Türkiye açısından KKTC herhangi bir ülke değildir. KKTC açısından da Türkiye herhangi bir ülke değildir. KKTC'nin yeni seçilen Sayın Cumhurbaşkanı şunu söylüyor: Sanki anavatan, yavru vatan kelimelerinin kullanılması, KKTC'nin kendi ayakları üzerinde durmasına aykırıymış, buna karşıymış ya da bunu zedeleyen bir şeymiş gibi, açıklamaları vardı'' ifadesini kullandı.
Anavatan-yavru vatan ilişkisini çok önemsediklerini vurgulayan Çelik, ''KKTC'nin bağımsız bir devlet olarak kendi ayakları üzerinde durabilmesi için Türkiye, özellikle AK Parti hükümetleri, geçmişteki gibi bir yardım stratejisi yerine KKTC'nin kurumlarının standartlarının yükseldiği, kurumsal standartlarının daha ileri noktalara varabileceği, çeşitli sektörlerde KKTC'nin cazibe merkezi olabileceği planlama yaptı'' dedi.


Öz, Akıncı’yı kutladı
Öte yandan Türkiye-KKTC Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, TBMM İdare Amiri, AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Kıbrıs’ın, anavatan ve KKTC halkının büyük bir bedel ödemesiyle bugünlere geldiğini, dolayısıyla Kıbrıs Türk halkının, hiçbir zaman anavatan sözünden rahatsız olmadığını söyledi.
Öz, Türkiye'nin, Doğu Akdeniz'in barış ve dostluk denizi olması için Kıbrıs sorununun çözümüne dış politikada öncelikli yer verdiğini ifade etti.
Faruk Öz, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, KKTC Cumhurbaşkanı seçilen Mustafa Akıncı'yı kutladı ve görevinde başarılar dileyerek, Türkiye'nin tüm KKTC hükümetleri, Cumhurbaşkanları ve siyasi partileriyle şimdiye kadar sürdürülen güven ve kardeşliğe dayalı diyaloğun, Akıncı döneminde de devam edeceğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2015, 07:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473