banner564

‘Önemli görüşme’

Cumhurbaşkanı Tatar, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Japarov’la bir araya geldi

‘Önemli görüşme’
banner598

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Bişkek’teki resmi temasları kapsamında, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ile görüştü. 
Cumhurbaşkanlığı yerleşkesinde gerçekleşen görüşme yaklaşık bir buçuk saat sürdü. Bir süre baş başa görüşen Tatar ile Caparov, daha sonra heyetler arası görüşmeye geçti.
Heyetler arası görüşmede Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Cumhurbaşkanlığı temsilcileri ve yetkililer yer aldı. 
Görüşmede Kıbrıs konusundaki gelişmeler, başta Kırgızistan olmak üzere Türk Dünyası ile KKTC arasındaki ilişkiler, eğitim ve turizm gibi alanlardaki potansiyel konuları ele alındı.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, görüşmenin ardından basına değerlendirmelerde bulundu.

Tatar: Kucaklaşmak bize yakışandır
Öte yandan Cumhurbaşkanı Tatar’a, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi’nde fahri doktora verildi
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türk milleti arasında binlerce kilometre mesafelerin teknolojik gelişmeler sayesinde azaldığını kaydederek, “Büyük milletin evlatları olarak bu şekilde gönül birliği içerisinde buluşmak, hasret gidermek ve kucaklaşmak bize yakışandır” dedi, bağların daha da güçlenmesi çağrısında bulundu.
Tatar, Kıbrıs Türk halkı ve Kırgız halkının verdiği mücadelelerin, yaşadıkları katliamların benzer olduğuna dikkat çekerek, bu süreçlerin iki halkı ortak noktada buluşturduğunu ifade etti.
Türk Dünyası devletleri arasında paylaşılan tarihsel zenginlikler, gönül birliği, değerler, maneviyat ve kültürel varlığın önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, “Tek yürek olduğumuz için başarılı olacağız” dedi ve bu tek yüreğin, Türk milletini geleceğe emin adımlarla taşıyacak en büyük zenginlik ve güç olduğunu söyledi. 
Tatar, Ata Yurdu Kırgızistan’da, Tanrı Dağı’nın eteklerinde Türk Dünyası’ndan değerli temsilcilerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bugünün tarihi bir gün olduğunu kaydetti, heyecanlı karşılamadan dolayı teşekkürlerini iletti. 
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan Muri
Hasan Muri - 6 ay Önce

Siyasilerimizin uçaklar dolusu KKTC dışı ziyaretleri meyvelerini vermeye başladı !
Azerbaycan , Kazakistan , Kisgizistan KKTCyi tanıyıp Direk Uçuşlara başladı Ülkemize açılan Konsolosluklar da dahil KKTCnin ihracatı Turizmi be milli geliri tavan yaptı !
FOR ever TRNC …

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473