banner564

Önemli katkı sağlayacak

Ticaret Dairesi İslam Ülkeleri Enstitüsü’ne, gözlemci üye oldu

Önemli katkı sağlayacak
banner598
 Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanlığı’na bağlı Ticaret Dairesi’nin, İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü’ne (SMIIC) başvuru yaptığı “gözlemci üyelik” statüsü kabul edildi. 
Bakanlıktan verilen bilgiye göre, İslam ülkeleri arasında yürütülen standartları ve uygunluk değerlendirme prosedürlerinin uyumlaştırılması ve ilgili devletlerde ticareti olumsuz etkilemesi muhtemel faktörlerin bertaraf edilmesi amacıyla oluşturulan İslam İşbirliği Teşkilatı’na (İİT) bağlı İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü’ne Piabet yapılan başvuru, İstanbul’da gerçekleşen İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü’nün (SMIIC) 7’nci Direktörler Kurulu Toplantısı’nda kabul edildi. 

Nazlı teşekkür etti

KKTC’yi temsilen toplantılara katılan Ticaret Dairesi Müdürü Nalan Nazlı, toplantıda yaptığı teşekkür konuşmasında, küreselleşen dünyada bu gibi işbirliklerinin önemi vurguladı ve enstitünün çalışmalarının ülkede önemli katkılar sağlayacağını belirtti. 
Nazlı, KKTC'nin gözlemci üye statüsünün kabul görmesinin ülkesi adına gurur vesilesi olduğunu belirterek, bu nedenle tüm İİT üyelerine teşekkür etti. 

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2013, 13:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473