banner564

‘Oyuncak oldu’

Esnaf ve Zanaatkârlar Odası, son 45 yılda 40 hükümet kurulmasını eleştirdi

‘Oyuncak oldu’
banner598

 Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası, 45 yılda 40 hükümetin kurulduğu ve bozulduğu, özellikle de son 10 yılda hükümet kurup bozma işinin hızlandığına işaret ederek, “Bunun oyun değil, sanki oyuncuk haline getirildiği, iplerin elde tutulamadığı ve yönetim zafiyeti yaşandığı” görüşünü savundu.

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası’ndan, hükümetin bozulması ve yeni hükümet arayışlarıyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, ”Tüm bunlara rağmen hükümet kurma heveslerinin de hiç eksilmediği” belirtildi.
Açıklamada şunlar kaydedildi: 
“Bu durum koltuk hevesi, istikrar sağlama gayesi, sorunları çözme azmi gibi nedenlerle izah edilemez. En azından bu kadar sıklıkla hükümet değiştirmemizin nedeni bunlar olamaz. Olsa, olsa bu ölümcül dünyada hükümet üzerinden avantaj elde etmek, taraftarı memnun etmek, partiyi ayakta tutmak için yapılan oyunlar olarak değerlendirilmelidir.” 
Yıllar içinde edinilen bu alışkanlık ve kültürden oluşan siyasal yaklaşımın kabul edilemez olduğu belirtilen açıklamada, “bu şekildeki yaklaşımın umut, heyecan ve beklenti dahi yaratmadığı, nitekim hükümetlerin kurulup, bozulmasıyla ilgilenen insanların sayısının ise azaldıkça azaldığı” ifade edildi. 

Proje tanıtıldı
Öte yandan Eğitimde Yenilik ve Değişim VII Hibe Programı” altında Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Mağusa Suriçi Derneği (MASDER), AKTI Proje ve Araştırma Merkezi ve Mağusa Kadın Merkezi Derneği (MAKAMER) tarafından yürütülen “Sosyalleşin: Sosyal Girişimcilikle İstihdamı Destekliyoruz’ isimli proje, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’nda tanıtıldı.
Mağusa Suriçi Derneği’nden yapılan açıklamaya göre, Kıbrıslı Türk toplumunun işsizlik sorununu çözümlemeye destek verecek olan proje, sosyal girişimcilik hakkında farkındalık ve kapasite geliştirici eğitim ve etkinliklerini Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’nda tanıttı.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474