banner564

“Özersay bundan kaçtı”

Erhürman, "Görev bir an önce Tatar'a verilmeli" dedi, Cumhurbaşkanı önümüzdeki haftaya kadar bekleyeceğini söyledi

“Özersay bundan kaçtı”
banner598

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Başbakan Tufan Erhürman dün; CTP, HP, TDP ve DP koalisyon hükümetinin istifasını Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya sundu. Cumhurbaşkanı Akıncı da yeni hükümet kurulana dek Erhürman ve hükümetin görevine devam etmesi için görev yazısını Erhürman'a verdi. 
Cumhurbaşkanı Akıncı, hükümetin istifasını almasının ardından gecikmeden yeni görevlendirmeyi önümüzdeki hafta içi yapacağını söyledi. Başbakan Erhürman da “Görev bir an önce UBP Genel Başkanı Tatar’a verilmeli” dedi.
Akıncı, hafta sonu partilere kendi içerlerinde görüşme ve değerlendirmeler yapabilmesi için fırsat tanıyacağını ve pazartesi partilerle tek tek görüşerek hükümeti kurabileceğine inandığı bir milletvekiline görevi vereceğini kaydetti. 
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, istifa mektubunu almasının ardından yaptığı konuşmada, Hükümet ile diyalog içinde iyi bir dönem geçirdiklerini söyledi. 
Akıncı, hükümetin ciddi sıkıntılar içinde görev yaptığını, ilk kez 4’lü bir hükümetin denendiğini bu sürede ciddi çabalar uğraşlar verildiğini ifade ederek, "Koalisyonlar her zaman zordur. Ama her yaşanan geleceğe dersler çıkaran örnek oluşturur. Bu koalisyon da daha iyi, güzel işler çıkarmak için önemli bir örnek olacak. Toplum bundan yararlansın. Hizmetlerinize teşekkür ederim ve yaşamınızda başarılar dilerim" ifadelerini kullandı. 

“Erken seçim son seçenek olmalı”
Erhürman, Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşmede, yeni görevlendirmenin; Partilerle görüşmesinin ardından yapılacağını anladığını ancak bir an önce görevin Meclis'te en çok milletvekili olan UBP Genel Başkanı Ersin Tatar'a verilmesi gerektiğini söyledi. 
Ülkenin ciddi ekonomik sıkıntılar içinden geçtiğini, o yüzden yönetsel istikrara ihtiyaç olduğunu, bu istikrarın ne yazık kendi hükümetleri süresince yakalanamadığını ifade eden Erhürman, "Ülkede istikrarlı bir hükümete ihtiyaç var" dedi. 
Erhürman, 15 aylık hükümet süresince görev yaptığı herkese teşekkür ederek, bu dönemde zorlu bir görev üstlendiklerini, çabayla çalıştıklarını vurguladı, Kıbrıs Türk halkına saygı sevgi muhabbetlerini iletti. 
Erhürman, mecliste koalisyon olduğunu, ilk önce bu seçeneklerin denenmesi gerektiğini ancak koalisyon çıkmazsa erken seçime yok demediklerini kaydetti. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Emin İÇİGEN (T.C.VATANDAŞI)
Emin İÇİGEN (T.C.VATANDAŞI) - 5 yıl Önce

Bu Koalisyonu çok arayacak Kıbrıs Halkı yazık oldu yarınlara .

esra eren
esra eren - 5 yıl Önce

sen karısın be buraya meger tc vatandasıyım dıye yazmıssın,o zaman bızım cektıgımızı sen ne bılın be ,hıc bır hukumet dönemınde bukadar para cıkmadı cebımden,oh bin sukur gıtsınler tarla sursunler tavuk beslesınler,ceplerını şişirip gittikleri kesın bişey,açıkları daha da cıkmadan istaıfa etmekle yeltenırler,çünkü vatan mıllet askına halk adına yap boz gıbı cekılmezlerdı burdan belli..herseylerı bir bir ortaya cıkıyordu cunku..

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474