banner564

Para ‘aşkı’ yaktı

Sevgilisinin çantasından 5 bin dolar çaldığı iddiasıyla yargılanan Emrah Karakuzu, 12 ay hapse mahkûm edildi

Para ‘aşkı’ yaktı
banner598

 Suna ERDEN

Girne’de faaliyet gösteren bir mağazada aldığı kıyafeti denemek için soyunma kabinine giren kız arkadaşının kendisine emanet ettiği çantadan para çalan Emrah Karakuzu dün Girne Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hapis cezasına çarptırıldı. Arkadaşının 5 bin dolar parasını çaldığı gerekçesiyle emanetçi tarafından sirkat suçundan yargılanan sanık, 1 yıl hapse mahkûm edildi. Ağır ceza mahkemesi heyeti, ayrıca çalışma izinsiz çalıştığı tespit edilen sanığın işvereni hakkında soruşturma başlatılması emri de verdi. 

Cezası 7 yıl da olabilirdi
Girne’de kız arkadaşı ile alışveriş yapmak için mağazaya giren ve kendisine teslim edilen çantanın içinden 5 bin dolar çalan Emrah Karakuzu, hakkındaki dava dün karara bağlandı. 
“Emanetçi tarafından sirkat” suçundan yargılanan Karakuzu, oy birliği ile alınan kararla 12 ay hapse mahkûm edilirken, Girne’de bir çorbacı yanında izinsiz olarak çalıştığı için iş yerinede soruşturma açıldı. Başkanlığını Fadıl Aksun’un yaptığı, Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu ve Yargıç Temay Sağer’in oluşturduğu heyetin kararını Yargıç Temay Sağer açıkladı. 
Oy birliği ile alınan kararı okuyan Yargıç Temay Sağer, olayın Şubat ayında Girne’de bir mağazada meydana geldiğini kaydetti. Sanık Emrah Karakuzu’nun kız arkadaşının kendisine emanet ettiği çantadan para çaldığının altını çizen Sağer, “Emanetçi tarafından sirkat” suçunun yüz kızartıcı bir suç olduğunu ve 7 yıla kadar hapislik cezası olduğuna vurgu yaptı. 

Kız arkadaşının güvenini hiçe saydı
Sağer, sanığın bu suçu kız arkadaşına karşı suç işlediğine dikkati çekerek, Karakuzu’nun çaldığı para miktarının külliyetli bir miktar olduğunu ve kız arkadaşının güven ve sevgisini kötüye kullandığını, bu olgunun kararda ağırlaştırıcı etken olduğuna vurgu yaptı. Sağer, Karakuzu’nun kız arkadaşının güvenini hiçe saydığını belirtti. 
Yargıç Temay Sağer, ayrıca ülkede yabancı uyruklu kişilerin izinsiz olarak çalıştırılmasının suç teşkil ettiğinin altını çizerek mahkemenin bu duruma göz yummayacağını ifade etti. 
Bir işverenin saptanan asgari ücret altında para vermesinin hapislik ve para cezası olduğuna dikkati çeken Sağer, Emrah Karakuzu’nun çalıştığı çorbacı hakkında en kısa sürede soruşturma başlatılmasına emir verdi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473