banner564

Paylaşma niyetleri yok

Avcı, Rum Yönetimi’nin çözüm ve Doğu Akdeniz’deki tutumunu eleştirdi

Paylaşma niyetleri yok
banner598

 Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenterler Asamblesi (AGİTPA) Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, Kıbrıs konusunda açıklamada bulundu.

Avcı, Akdeniz ve Orta Asya havzasındaki güvenlik konusunun daha geniş bir coğrafyada güvenliğin ve istikrarın temel unsurlarından biri olduğuna işaret etti. 
Kıbrıs'taki sorunun bir işgal sorununa indirgenemeyeceğini kaydeden Avcı, "Kıbrıs sorunu, bu bir işgal sorunu değildir. Bu sorunun çözümlenmesi partnerlik ilişkilerden geçiyor. Kıbrıs’taki sorun 1963 yılında başladı. 1974’te trajik bir dönemeç atlatıldı." dedi.
Kıbrıs'taki tarafların doğal kaynaklardan ortak yararlanması konusunun önemine vurgu yapan Avcı, "Kıbrıslı Rumlar, Ada'nın yalnız onlara ait olmadığı gerçeğini kabul edemiyor. Aynı şekilde de Kıbrıslı Türklerle doğal kaynakları da paylaşmak istemiyorlar.  Kıbrıs'ta uzlaşı, bütün Doğu Akdeniz bölgesinin güvenliğine ve refahına katkıda bulunacaktır." diye konuştu.
Bölgedeki tehditlere karşı bölge ülkelerinin iş birliğinde olması gerektiğini kaydeden Avcı, Türkiye'nin dünyada en çok mülteci kabul eden ülke olduğunu, bu sayının 4 milyonu aştığını ve bunun için Türkiye'nin 32 milyar dolardan fazla harcamada bulunduğunu hatırlattı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473