banner564

 Personel eksiği var

2 ayda 3 ölümlü iş kazası nedeniyle Meclis’te eleştirilere hedef olan Çalışma Bakanı Çeler kendini savundu:

 Personel eksiği var
banner598

 Gönyeli’deki bir inşaatta  geçtiğimiz Pazar günü meydana gelen kazada bir işçinin hayatını kaybetmesi Cumhuriyet Meclisi’nin dünkü toplantısında da gündeme getirildi. 

Konuyla ilgili eleştirileri yanıtlayan Çeler, “Sizin içiniz cız eder benim içim ağlar. Geldiğimden beri bu konuyla uğraşırım” dedi. Ellerinden geldiğince, güçleri el verdiğince denetim yapmaya çalıştıklarına işaret eden Çeler, denetim konusunda personel sıkıntısı olduğunu ve bu açığın kapatılmaya çalışıldığını aktardı.
Cumhuriyet Meclisi genel kurulu dünkü oturumda Sayıştay Komitesi’nin “Birleştirilmiş Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu”nun 2014 ve 2015  Mali Yıllarının Kesin Hesaplarının Denetimine İlişkin Sayıştay Denetim Raporları da ele aldı.
Genel kurul  dünkü toplantıda ayrıca Kıbrıs Türk Sosyal Sigortalar (Değişiklik) Yasa Tasarısı  ile Sosyal Güvenlik (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nı ele alıp, madde made görüştükten sonra kabul etti.

Candan çalışmalardan memnun
Sayıştay Komitesi’nin “Birleştirilmiş Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu”nun 2014 ve 2015 Mali Yıllarının Kesin Hesaplarının Denetimine İlişkin Sayıştay Denetim Raporlarının konuşulması sırasında ilk alan CTP Milletvekili Armağan Candan, kurumun, örnek ve bağımsız bir yapıyla oluşturulduğunu belirterek, kurum çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Arıklı: Denetim olmalı
YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı da, denetimin olmadığı yerlerde suiistimallerin olabileceğine işaret ederek, raporda da bunun görüldüğünü söyledi. Arıklı, tüm kurumların ciddi şekilde gözden geçirilmesinin zaruret olduğunu söyledi.
Genel kurulda daha sonra Kurumlar Vergisi (Değişiklik) Yasa Tasarısı ele aldı. Madde madde okunarak, maddeleri onaylanan tasarının üçüncü görüşmesi, ivediliği olmadığından gelecek birleşimde yapılacak.
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu daha sonra, Kıbrıs Türk Sosyal Sigortalar (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nı görüşmeye başladı.

İş kazaları
Tasarı hakkında ilk sözü alan UBP Milletvekili Menteş Gündüz, söz konusu yasada “resen” maddesine ret, yasanın bütününe ise olumlu oy verdiklerini söyledi.
İş kazaları konusuna da değinen Gündüz, bunun için İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası’nın bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini kaydetti.

Rogers: Günün şartlarına göre 
İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi Başkanı, HP Milletvekili Jale Refik Rogers ise yasa tasarısı hakkında bilgiler vererek, görüşülen ve bundan sonra görüşülecek yasanın günün şartlarına göre düzenlemeler içerdiğini belirtti.
Konuşmaların ardından tasarı oy birliğiyle kabul edildi ve Sosyal Güvenlik (Değişiklik) Yasa Tasarısı ele alınmaya başlandı

Saner: 2 ayda 3 ölüm
Tasarı hakkında söz UBP Milletvekili Hamza Ersan Saner, kendi dönemlerinde ret edilen yasa tasarısını anımsatarak, dün meclise getirilen yasa tasarısının 2-3 madde dışında neredeyse aynı olduğunu söyledi.
Saner, ailesiz kalan çocuklara maaş, engellilere de haklarının verilmesi için bir yıl beklendiğini ileri sürerek, bu sürenin boşa harcandığını ifade etti.
Son dönemlerde meydana gelen iş kazalarına da değinen Saner, 2 ayda 3 ölümlü iş kazasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Çeler: Önlemeye çalışıyoruz
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler de, kendisine yapılan eleştirilere tek kelime etmediğini söyleyerek, gerek var olan, gerekse değiştirilmeye çalışılan yasalarla iş kazalarının önlenmeye çalışıldığını kaydetti
Ellerinden geldiğince, güçleri el verdiğince denetim yapmaya çalıştıklarına işaret eden Çeler, denetim konusunda personel sıkıntısı olduğunu ve bu açığın kapatılmaya çalışıldığını aktardı.
İşverenlerin, alıştırıldıkları için, iş sağlığı ve güvenliği kurallarına uymadıklarını belirten Çeler, iş sağlığı ve güvenliği konusunda attığı hiçbir adımdan çekinmediğini söyledi.
Günün sonunda Müteahhitler Birliği’nden de gerekli katkıyı görmediklerini vurgulayan Çeler, önceki günkü kaza sonrasında, inşaat iznin durdurulduğunu ancak tahkikat devam ederken inşaatın kapatılmaması ve yeniden faaliyete başlanması için girişim yapıldığını belirtti.
Çeler, iş kazalarıyla ilgili eleştirileri yanıtlarken, “Sizin içiniz cız eder benim içim ağlar. Geldiğimden beri bu konuyla uğraşırım” dedi.
Zeki Çeler denetimlerin sadece inşaatlarda yapılmadığını sözlerine ekledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474