banner564

3 gün sürecek

Mağusa, İskele, Yeniboğaziçi bölgesi İmar Planı ile ilgili çalıştay başladı

3 gün sürecek
banner598

 Mağusa, İskele, Yeniboğaziçi bölgesi İmar Planı Vizyon ve Stratejiler Çalıştayı başladı. Merit Cyprus Gardens otelde dün saat 09.30’da başlayan çalıştaya Şehir Planlama Dairesi başkanlığında tüm paydaşların davet edildi. İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, çalıştayın başladığını sosyal medya hesabından duyurdu. 

Baybars paylaşımında “Ülkesel Fiziki Planın bir parçası olan Mağusa, İskele, Yeniboğaziçi bölgesi İmar Planının hedeflediğimiz doğrultuda ilerlemesi için tüm paydaşların katkıları bizler için kıymetlidir” ifadelerini kullandı.
   Baybars çalıştay programı ile ilgili de bilgi verdi. Buna göre; Şehir Planlama Dairesi başkanlığında tüm paydaşların davet edildiği çalıştay 3 gün boyunca sivil toplum örgütleri, kurumlar ve mühendislerin katılımıyla gerçekleştirilecek.
Bölgesel vizyon ve stratejiler belirlenmesiyle birlikte imar planıyla ilgili kararlar, ortaya çıkacak sonuç raporuna göre şekillenecek.
   Çalıştayın dünkü oturumu, SWOT analizleri ve vizyona yönelik kavramsal sunumla başladı. 
Sunumun ardından da bölgesel SWOT analizi yapıldı. 
  Daha sonra da vizyon çalışması sunumu ve grup çalışmalarına geçildi.
Çalıştayın bugünkü oturumunda ise, “Sorunlar ve Stratejik Amaçlar” başlığı altında; Vizyon, Zorluklar ve Stratejik Amaçlar sunumu yapılacak.
   Programın devamında ise “Stratejik Amaçların Değerlendirilmesi, Stratejik Amaçlara Ulaşmak İçin Eylemlerin ve Sorumlu Kurum- Kuruluşların Belirlenmesi” çalışmaları gerçekleştirilecek.
Son gün ise, “Gruplar Arası Değerlendirme” başlığı altında da grup sunumları ve gruplar arası değerlendirmeler yapılacak. 
Çalıştayın ikinci ve üçüncü günkü oturumları sivil toplum örgütü, kurum ve ilgili örgütlerin katılımına açık olacak.

Katılıma davet
Çalıştayın başladığını sosyal medya hesabından duyuran Bakan Baybars şunları kaydetti:
“Ülkesel Fiziki Planın bir parçası olan Mağusa, İskele, Yeniboğaziçi bölgesi İmar Planının hedeflediğimiz doğrultuda ilerlemesi için tüm paydaşların katkıları bizler için kıymetlidir. Hedefe giden yolda, Mağusa, İskele, Yeniboğaziçi bölgesi İmar Planı Vizyon ve Stratejiler konulu çalıştayımıza katkı koyan ve koyacak olan tüm paydaşlara teşekkür ederiz.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473