banner564

“Pinokyo’yu geçtiniz”

Meclis önünde eylem yapan öğretmenler adına konuşan Gökçebel, hükümet temsilcilerini yasanın kaldırılması konusunda sendikalara yalan söylemekle suçladı

“Pinokyo’yu geçtiniz”
banner598
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Cumhuriyet Meclisi önünde Kamu Çalışanlarının Aylık ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası’nın kaldırılması talebiyle eylem yaptı. 
Tüm devlet bünyesindeki orta eğitim okullarında, 1 Ocak 2011’den sonra göreve başlayan öğretmenlerin katılımıyla tam gün grev başlatan KTOEÖS’ün Meclis önündeki eylemi saat 10.30 sıralarında başladı. Bir grup eylemci bir süre dünkü Meclis Genel Kurulu oturumunu da izledi. Eyleme Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen), Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS)ve Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen) da destek verdi.
“Göç Yasasına Dur de”, “Öğretmenler Ücretli Köle Değildir”, yazılı pankartlar taşıyan eylemciler, “Bu yasa gidecek adalet gelecek” sloganları da attı. Eyleme yalan söyledikçe burnu uzayan masal karakteri Pinokyo’yu temsil eden bir de bebek getirildi.
KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, eylem yerinde yaptığı konuşmada, eylemlerin boyutunu büyütme uyarısında bulundu.
Yasa kaldırılana kadar eylemlerden vaz geçmeyeceklerini belirten Gökçebel, hükümet temsilcilerini yasanın kaldırılması konusunda sendikalara yalan söylemekle suçladı. 
Gökçebel, “Pinokyo bile bu kadar yalan söylemedi. Pinokyo’nun bile burnu bu kadar büyümedi” dedi.
Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası(Kamu-Sen) Genel Başkanı Mehmet Özkardaş ve Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil de KTOEÖS’ün eylemine destek verdiklerini bundan sonra da birlikte hareket edeceklerini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2015, 11:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473