banner564

Polis alarma geçti

Yeşilköy ile Yenierenköy arasında, sahikde terk edilmiş vaziyette sürat teknesi ile can yelekleri bulundu

Polis alarma geçti
banner598

Hüseyin ÇİÇEK
Karpaz bölgesinde, Yeşilköy ile Yenierenköy arasında bulunan sahilde, dün öğle saatlerinde kıyıya vurmuş ve terk edilmiş vaziyette bir sürat teknesi, 3 can yeleği ve 8 adet can simidi bulundu. Sahil Güvenlik Ekipleri’nin durumu bildirmesiyle olay yerine giden Ziyamet Polis Karakolu’na bağlı ekipler, bölgede mülteci aradı.
Diyalog muhabirinin elde ettiği bilgilere göre öğle saatlerinde, Sahil Güvenlik Ekipleri, Ziyamet polisine, Yenierenköy ile Yeşilköy arasındaki sahilde, Alarko mevkiinde kıyıya vurmuş bir sürat teknesi olduğunu bildirdi. Bölgeye giden polisler, kıyıya vurmuş vaziyetteki teknenin yanı sıra, kıyıda, 8 adet can simidi ve 3 adet can yeleği buldu. Polis, mülteci olma ihtimaline karşılık, civarda arama gerçekleştirdi. 
Tarlada 5 mülteci yakalandı
Öte yandan polisin bölgede yürüttüğü geniş çaplı operasyon sonucu Yeşilköy'de bir tarlada, 4 erkek, 1 kadın olmak üzere Suriye uyruklu toplam 5 sığınmacı tespit edildi.
Söz konusu şahısların dün Yeşilköy - Yenierenköy arası sahilde terk edilmiş olarak bulunan sürat teknesi ile kanunsuz yollardan KKTC'ye giriş yaptıkları ihtimali üzerinde duruluyor.
Polis Basın Subaylığından verilen bilgiye göre, bölgede daha başka sığınmacı bulunma ihtimaline karşı aramalar  devam ediyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474