banner564

Rakamlar inandırıcı değil

Özyiğit, “Ekim ayı HP oranı ülkedeki ekonomik gerçeklerle bağdaşmıyor” dedi

Rakamlar inandırıcı değil
banner598

 Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Devlet Planlama Örgütü’ne (DPÖ) bağlı İstatistik Kurumu tarafından açıklanan ekim ayı Hayat Pahalılığı Endeksinin “inandırıcı olmadığını; ülkedeki ekonomik gerçeklerle bağdaşmadığını” söyledi.

Yazılı açıklama yapan Özyiğit, “Açıklanan rakam ile ülkedeki ekonomik gerçekler taban tabana zıttır” dedi.
Türkiye ile aynı para biriminin kullanıldığına, ithalatın yüzde 80’ine yakınının da Türkiye’den yapıldığına dikkat çeken Özyiğit, “Ekim ayı hayat pahalılığı endeksi Türkiye’de artı %2 çıkarken, KKTC’de eksi %0.42 olması ekonomik olarak açıklanamaz” dedi.
İstatistik Bölümü’nün DPÖ’den ayrılarak ayrı bir müsteşarlık yapılması ile daha sağlıklı istatistiki veriler alınacağı yönündeki beklenti ve umutların, yerini kısa sürede hayal kırıklığına bıraktığını söyleyen Özyiğit, “Böylesi bir atmosferde yerel ve yabancı yatırımcılar hangi istatistiki verilere güvenerek yatırım yapacaklar ve işletmelerinin geleceğini planlayabileceklerdir?” diye sordu.

HAKSEN de eleştirdi
Öte yandan Eşit Hak ve Adalet Sendikası (HAKSEN), açıklanan ekim ayı hayat pahalılığının “hükümet çalışanlardan intikam mı alıyor?” sorusunu akla getirdiğini savundu.
HAKSEN Mali Sekreteri Erkut Öznergiz yaptığı yazılı açıklamada,  Türkiye’deki ekonomik gelişmeler ve dövizdeki artışla mevcut enflasyona ithal enflasyonun da eklendiğini ifade ederek, Türkiye  %2 hayat pahalılığı açıklarken KKTC’de % -0.42’lik  hayat pahalılığı açıklamasının traji- komik ve gerçeklikten çok uzak olduğunu iddia etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474