banner564

“Rengârenk 23 Nisan” etkinliği

Akıncı: Dünyada barış ve huzuru artırmak en büyük uğraşımız

“Rengârenk 23 Nisan” etkinliği
banner598
Cumhurbaşkanlığı himayelerinde “Her günü bayram gibi bir gelecek” sloganıyla Cumhurbaşkanlığında “Rengârenk 23 Nisan” etkinliği gerçekleştirildi.
Ülke genelindeki tüm özel gereksinimli çocuklar ve aileleri için düzenlenen etkinlikte Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Çocuk Korosu, DAÜ-SEM Ada Işığı Korosu, LTB Çocuk Korosu da destek verdi. Studio 21 Dans gösterisi de etkinlikte yer aldı.
Etkinlikte ayrıca, palyaço, yüz boyama, kumaş boyama, anı köşesi, masal okuma köşesi, seramik köşesi gibi faaliyetlere de yer verildi ve standlardaki her şey çocuklara ücretsiz sunuldu.
Akıncı etkinlikte yaptığı konuşmada, 23 Nisan’ı kutlamak için Cumhurbaşkanlığına gelen çocukların adeta burayı bayram yerine çevirdiğini gördüğünü ve bundan mutluluk duyduğunu belirtti.
Çocukların her gününü böylesi mutlu şekilde geçirmesini istediklerini ve bunun için çalıştıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Akıncı, Adayı barış ve huzur içinde bir ada yapmak, dünyada barış ve huzuru artırmanın en büyük arzuları ve uğraşları olduğunu söyledi.
Akıncı savaşların en büyük mağdurlarının çocuklar olduğunu da ifade ettiği konuşmasında, orta doğudaki savaşlardan dolayı çok acılar yaşandığını, cansız çocuk bedenlerinin kıyılara vurduğunu hatırlatarak, Suriye’den Türkiye ve civar ülkelere yönelen, 3 milyona yakın insanın mülteci hayatı yaşadığını anlattı.

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2016, 09:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473