banner564

Resmi rakamları açıkladı

Öztürkler, “KKTC’ye 1 Mart itibarıyla bin 497 depremzede giriş yaptı” dedi

Resmi rakamları açıkladı
banner598

İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, Türkiye Cumhuriyeti’nde 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremden etkilenerek KKTC’ye gelen depremzedelere ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. Öztürkler, “8 Şubat 2023 tarihi itibarıyla 90 gün süre ile yürürlükte olacak özel koşullara haiz genelge kapsamında KKTC’ye 1 Mart 2023 tarihi itibarıyla yaklaşık bin 500 (Bin 497) depremzede kardeşimiz giriş yapmıştır” dedi.
Öztürkler, İçişleri Bakanlığı olarak 8 Şubat 2023 tarihinde yayımladıkları olağanüstü durumlar için geçerli olan özel genelge kapsamında KKTC’ye giriş yapan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı depremzedelere 90 gün vize verildiğini dile getirdi. 
Türkiye Cumhuriyeti’nin afet bölgesi ilan ettiği 11 ilden KKTC’ye gelecek olan depremzedelerin muhaceret kayıtlarının sağlıklı şekilde yapılması adına ülkeye girişleri esnasında gerekli mülakatlar yapıldığını belirten Öztürkler, depremden etkilenen kişilere Polis Muhaceret Müdürlüğümüz ile istişare içerisinde 90 gün vize verildiğini yineledi.
Öztürkler, “Başbakanımız Sayın Ünal Üstel’in açıklamış olduğu deprem mağduru olarak ülkemize gelen kişilere ait veriler, Muhaceret Dairemiz ile Polis Muhaceret Müdürlüğümüzün iş birliği içerisinde yürütülen ve yayımladığımız özel genelge kapsamında 90 gün vize ile depremzede olarak ülkemize gelen kişilerin resmi rakamlarıdır” ifadelerini kullandı. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
HASAN TAKAS
HASAN TAKAS - 1 yıl Önce

Gibrislilar azinlik oldu.Bizim davamiz tavlalik oldu.

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473