banner564

Rezil bir durum

Komşusunun dairesine girerek, banyo yapmakta olan 16 yaşındaki kızı gözetleyen Nijeryalı Ahmed, daha sonra baba Nihat Yön’in elinden kaçmak için 13 metreden aşağı atladı

Rezil bir durum
banner598
Hüseyin ÇİÇEK

   Gazimağusa’da önceki akşam infial yaratan bir olay yaşandı. Ailesi misafirlikteyken banyoya giren 16 yaşındaki kız çocuğu, kısa bir süre sonra komşu dairede oturan Nijeryalı uyruklu Issac Ahmed tarafından gözetlendiğini fark edip, çığlık bastı.
   Nijeryalı Ahmed olay yerinden kaçarken, genç kızın ailesi eve döndü. Olanları dinledikten sonra öfkeye kapılan baba Nihat Yön, Nijeryalı’nın dairesine girdi...İddiaya göre; Nijaryalı 13 metre yüksekten atlayıp kaçmaya çalışırken beton zemine düştü ve ağır yaralı vaziyette hastaneye kaldırıldı. Baba Nihat Yön ise polis tarafından tutuklandı...

Baba mahkemeye çıkarıldı
Ahmed’in hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenilirken polis müştekinin beton zemine nasıl düştüğünü araştırıyor. Nihat Yön’ün müştekiyi dairenin penceresinden beton zemine atma ihtimalini de göz önünde bulunduran polis, Nihat Yön’ü soruşturma maksatlı gözaltına alarak tutukluluk istemi ile dün Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkardı.

Tanık polis olayı anlattı
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Mehmet Emin Doğan, 11 Temmuz 2016 tarihinde saat 21.30 sıralarında, ailesi ile birlikte Yıldız Sokakta bulunan bir apartman dairesinde ikamet eden 16 yaşındaki İ.Y isimli kızın evde yalnız olduğu ve banyo yaptığı esnada, yan dairede ikamet eden İssac Ahmed’in balkondan geçerek konu ikametgah içerisine girdiğini söyledi. Genç kızın İssac Ahmed’i karşısında görmesiyle beraber çığlık atmaya başladığını anlatan Doğan, bunun üzerine Ahmed’in panikle dairesine kaçtığını aktardı.

Babasına anlattı
Kızın başından geçen olayı ailesine anlatması üzerine, kızın babası olan zanlı Nihat Yön’ün müştekinin dairesine gittiğini ve daire içerisinde olduğu esnada Ahmed’in 13 metreden beton zemine düştüğünü anlatan Doğan, müştekinin sol omuz, sol bilek, sol kalça kemiğinin kırıldığını sol yumurtalığının ise patladığını söyledi. Müştekinin Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi yoğun bakım servisine kaldırılarak tedavi altına alındığını belirten Doğan, müştekinin hayati tehlikesinin olduğuna dikkat çekti. 

Nasıl düştüğü belirlenecek
Müştekinin balkondan ne şekilde düştüğünün araştırılacağını ve alınacak olan tanık ifadelerinin bulunduğunu belirten Doğan, müştekinin düşüş şekline göre tahkikatin seyrinin her an değişebileceğini vurguladı. Doğan, zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Müştekiden henüz ifade alınamadı
Zanlı avukatı Mustafa Kocatürk tutukluluk süresine itiraz etmezken tanık polis memuruna bazı sorular yöneltti. Kocatürk’ün sorusu üzerine Doğan, müştekinin henüz ifade verebilecek durumda olmadığından dolayı ifadesine başvuramadıklarını söyledi. Huzurundaki şahadet ve beyanı değerlendiren Yargıç Umut İnan, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Olay infial yarattı
Öte yandan olayın yaşandığı bölgede dün tam anlamı ile infial yaşandı, Diyalog muhabirine konuşan ve isminin açıklanmasısnı istemeyen zanlının bir aile yakını, Nijerya uyruklu müştekinin yaptığı şeyin kabul edilebilir bir şey olmadığını savundu. “Herkesin küçük çocuğu var, yazıklar olsun, evimizde de güvende olamayacağız” şeklinde konuşan aile yakını, müştekinin sağlığına kavuşarak adalet önünde hesap vermesini istediklerini ifade etti. 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2016, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474