banner564

“Rumlar servis etti”

Cumhurbaşkanı Akıncı, mülkiyetle ilgili basında yayımlanan belgelerin tamamen çalışma kağıtları olduğunu söyledi

“Rumlar servis etti”
banner598
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, mülkiyetle ilgili basında yayımlanan belgelerin çalışma kağıtları olduğunu, son yayımlanan belgenin de Rum Yönetimi tarafından sunulan bir belge gibi durduğunu, ancak henüz detaylı incelme fırsatı bulamadığını söyledi.
Cumhurbaşkanı Akıncı, dün Moldovyalı iş insanlarından oluşan bir heyeti kabulünde gazetelerin birinde yer alan mülkiyetle ilgili bir belge konusunda açıklama yaptı.
Akıncı, söz konusu haberi ayrıntılı inceleme fırsatı henüz bulamadığını, ancak müzakere sürecinde pek çok belgenin teati edildiğini, yayımlanan belgenin gerçek olup olmadığını söyleyebilmek için incelemesi gerektiğini ifade etti.

“Halkımızın kafasının bulanmaması gerekir…”
Akıncı, müzakerelerle ilgili belgeleri tutanaklarla birlikte Meclis'e gönderdiklerini, ancak bunların müzakerelerde devam eden çalışmalar olduğundan açıklamak durumunda olmadıklarını söyledi.
Yayımlanan veya muhtemelen yayınlanacak olan belgelerin “tamamen çalışma kağıtları” olduğunu kaydeden Akıncı, “Yayımlanan sanki Rumların verdiği bir kağıt gibi duruyor” dedi.
Cumhurbaşkanlığı’nın açıklamaları dışında basında yer alan müzakerelerle ilgili haberlerle ilgili olarak Akıncı, “Halkımızın kafasının bulanmaması gerekir... Müzakere masasında bulunan kişiler olarak, halkımız bizim söyleyeceklerimize kulak versin” dedi.

Gorashou: İşbirliği zemini arıyoruz
Cumhurbaşkanı Akıncı, Moldova ile Moldova-Ukranya sınırları arasında kalan, henüz uluslararası tanınmışlığı olmayan Transnistria arasında ilişkileri geliştirmek için çalışan, iki toplumlu iş insanlarından oluşan bir heyeti kabul etti.
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı altında yürütülen Moldova ile Transnistria arasında Güven Arttırıcı Önlemler projesini yürüten ekibin lideri Igor Gorashou, kabulde yaptığı konuşmada, ziyaretlerinde, Kıbrıs’ta Kıbrıs Türk ve Kıbrıs Rum iş insanlarının nasıl birlikte iş yaptığını görmek istediklerini belirtti.

Tarsus’tan konukları vardı…
Öte yandan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Tarsus Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Yakup Ateş ve Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı ile beraberlerindeki heyeti kabul etti. 
Tarsus Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Yakup Ateş, Cumhurbaşkanı Akıncı’ya görevinde başarı diledi. Ateş, ülkedeki yatırım olanaklarını ve işbirliği imkanlarını inceleyeceklerini belirtti. 
Cumhurbaşkanı Akıncı da işbirliklerine önem verdiklerini kaydetti. Kıbrıs sorununa çözüm bulunması durumunda ülkede yapılacak ortaklıkların daha da önem kazanacağına değinen Akıncı, gelecekte yatırım imkanlarının daha da artacağını söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2015, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473