banner564

‘Rumlarla anlaşma olmaz’

Vatandaşlar, Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik 25 Kasım’da Berlin’de yapılacak görüşmeden bir sonuç beklemiyor

‘Rumlarla anlaşma olmaz’
banner598

 Ömer KADİROĞLU

Vatandaşlar, 25 Kasım'da Berlin’de yapılacak görüşmeden bir sonuç beklemiyor. Rumların anlaşmaya yanaşmadığını ifade eden vatandaşlar, daha önceki görüşmelerde olduğu gibi Berlin zirvesinin de sonuçsuz kalacağını ifade etti.
Diyalog’a konuşan vatandaşlar, 15 Kasım’da KKTC bayrağının yakılmasının da Rum zihniyetini ortaya koyduğunu ifade etti. Vatandaşlar, “Rumlar değişmez, her zaman daha fazlasını ister” dedi.

Ne dediler…?

Soner Afif
“Berlin’de yapılacak görüşmeden olumlu bir sonuç çıkacağına pek inanmıyorum.
Çünkü Rumlar bir anlaşma olmasını istemiyor. Zaten Türklere olan öfkelerini de her fırsatta gösteriyorlar. 15 Kasım günü KKTC bayrağını sınır kapısında yakarak bu isteksizliklerini bir kez daha ortaya koydular. Küçük bir topluluğun yarattığı bu taşkınlıkların görüşme sürecine etki edebileceğine inanıyorum. Bu nedenle Berlin’de yapılacak üçlü görüşmenin de pek olumlu bir sonuç vereceği inancım yoktur.” 

Derviş Olgunay
“Berlin’de yapılacak görüşmenin boş olacağı inancındayım. Rumlar hiçbir şekilde anlaşmak için bir adım atmıyor. Kendi istedikleri doğrultuda bir anlaşma peşindedirler ancak bu da Kıbrıs Türk halkının haklarını gasp edecek şeylerdir.  Bu nedenle Berlin’de yapılacak görüşmenin de olumsuz olacağı inancındayım. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın bu görüşmeye gitmemesi en doğru davranış olacaktır, çünkü boşu boşuna gidileceği inancındayım. Rumlar hiçbir şeyi kabul etmez etmeyecek de sadece hayal peşinde koşuyorlar. 
15 Kasım’da KKTC bayrağına yapılan çirkin saldırı ile kin ve nefret dolu olduklarını bir kez daha ortaya koymuşlardır.”

Soner Hasan Sarı
“Berlin’de yapılacak görüşmeden hiçbir beklentim yoktur. Rumlar 50 yıl önce ne dediyse hala aynısını söylüyorlar. Yunanistan, İngiltere ve Türkiye’nin garantisi ile bir görüşme yapılmalı ve o yolda bir çözüm izlenmelidir. 15 Kasım’da KKTC bayrağını yakarak anlaşma istemediklerini de gösterdiler. Bu taşkınlıklar olası bir anlaşmada da devam edeceği için pek de iyi olmayacağı inancındayım.”

Mehmet Cambaz
“25 Kasım’da Berlin’de yapılacak üçlü görüşmeden pek bir olumlu sonuç beklemiyorum. Görüşme yapılıyor ancak sonuca gidilemiyor. Berlin görüşmesinde de aynı durumun yaşanacağı inancındayım. Rumların pek de barış istediğini söylemek mümkün değildir. Zaten barış istemediklerini bayrağımıza yaptıkları çirkin saldırıyla ortaya koymuşlardır.”

Mustafa Kemal 
“25 Kasım’da Berlin’de yapılacak görüşmede eskiden olduğu gibi bir sonuç çıkmayacaktır. Rumların ne olduğunu yaşayarak öğrenmiş kişilerden birisiyim. Rumlara ne verildiyse hep daha fazlasını istediler. Şimdi de daha fazlasını isteyecekler. Tek arzum KKTC’nin sonsuza dek yaşatılmasıdır. Aksi takdirde Kıbrıs Türkü kaybeden taraf olacaktır. 15 Kasım’da bayrağımızı yaktılar ve biz hala bunlarla anlaşma yapma çabasındayız. Birçok kez çirkin saldırılar yaptılar ve bunlar hafife alınacak şeyler değildir. Kısacası sadece Berlin’deki üçlü görüşme değil hiçbir görüşme olumlu sonuç vermeyecektir.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474