banner564

Sabrımız taşma noktasında

Bay-Sen Başkanı Sakallı, hükümetin BRT’de bir an önce yönetim kurulu üyelerini atamasını talep etti

Sabrımız taşma noktasında
banner598
Bay-Sen Başkanı Salih  Sakallı, yaptığı yazılı açıklamada, yönetim kurulu üyelerinin, atanmalarının ardından, kurumun yapısal ve mali sıkıntılarının nasıl aşılacağına ilişkin eylem planını kamuoyuyla paylaşması gerektiğine dikkat çekerek, “BRT bir an önce insan tüketen bir yapıdan kurtarılmalıdır” dedi. Hükümetin, BRTK’da yaşanan sorunlara karşı “duyarsız” ve “tepkisiz” bir tutum sergilediğini ve bu durumun kurum çalışanlarının sabrını taşma nokta taşıdığını savunan Sakallı, 21 yıldır görmezden gelinen sorunlara, iktidarların ürettiği veya üretmekten kaçındığı kararlar nedeniyle yenilerinin eklendiğini ileri sürdü. Gelinen aşamada BRT’deki sorunların, görevden affını isteyen Yönetim Kurulu Başkanı Erdinç Gündüz’ün de ifadesinde yer aldığı gibi “Yumağa” dönüştüğünü savunan Sakallı, “Ne siyaset, ne de siyasetin atadığı bürokratlar çözüm için adım atıyor” şeklinde konuştu.

Erdinç Gündüz’e katkıları için teşekkür 
Erdinç Gündüz’e katkıları için teşekkür eden Sakallı, “BRT’de var olan yapısal ve yönetsel sorunları BRT personelinin yaratmadığını ancak çözümü için her zaman çaba ve katkı koymaktan da kaçınmadığını, hükümete ve kurum yöneticilerine bir kez daha anımsatmakta yarar görüyoruz” dedi.
31 Aralık’ta sona eren toplu iş sözleşmesinin hala imzalanmaması konusunda ciddi endişeler taşıdıklarına dikkat çeken Sakallı, “Mali sıkıntı” olarak gösterilen gerekçenin, siyasi olduğu endişesini taşıdıklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2014, 09:41
YORUM EKLE
YORUMLAR
Demiray Kadiroğlu
Demiray Kadiroğlu - 2 yıl Önce

Ekonomiden girip doğadan çıkmak, sentez yapıp lafı gediğine koymak, laf tacirlerine pabuç bırakmamak. İşte budur! "İşte cesaret, işte feraset, işte fazilet, işte fedakarlık, işte mertlik, işte adam gibi adamlık!"

Polat
Polat - 2 yıl Önce

Çok güzel bir yazı olmuş. Herkesi kazandıkları parayla belli aralıklarla fidan dikimi için istedikleri ve güvendikleri bir kuruma bağış yapmaya çağırıyorum. Sağlıcakla kalın.

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473