banner564

16 milyon TL bloke edildi

2015 yılının Temmuz ayında bitirilmesi planlanan Onkoloji Merkezi’nin temeli atıldı

16 milyon TL bloke edildi
banner598
“Kanser hastalığıyla mücadelede önemli bir adım” olarak nitelenen Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi yerleşkesi içinde inşa edilecek Onkoloji Merkezi’nin temeli, dün atıldı.
Türkiye Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da katıldığı temel atma töreninde yapılan konuşmalarda sağlıklı yaşamın önemine vurgu yapılarak, kanserle mücadelede erken tanı ve tedavinin rolüne işaret edildi.
Onkoloji Merkezi’nin temel atma törenine Cumhurbaşkanı Vekili Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, KKTC Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, bazı bakan ve milletvekilleri, Sağlık Bakanlığı yetkilileri, Türkiye Cumhuriyeti Meclisi’nden komite başkanları, hastane başhekimleri, yetkilileri, hekimler, hemşireler, ilgili oda ve birliklerden temsilcilerle vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından sırasıyla Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, TC Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Cumhurbaşkanı Vekili Sibel Siber birer konuşma yaptı. Ardından temel atma törenine geçildi. 

Gülle: En büyük merkez özelliğini taşıyacak
Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, KKTC’de sağlık alanında önemli mesafeler kat edildiğini, bu alanda ülkeye büyük yatırımlar yapıldığına dikkat çekerek, “Öyle alanlar vardır ki bu konudaki mücadele gerçekten toplumsal yaşamda büyük önem arz etmektedir. Kanserle mücadele bunların en önemli örneklerinden biri... Kanserle mücadele insanın vereceği en büyük mücadeledir” dedi.
Kansere yakalanan hastaların tedavisinin en iyi koşullarda yapılmasının kanserle mücadelenin en önemli basamağını oluşturduğunu belirten Gülle, “Temelleri atılan Onkoloji Hastanesi ülkemizdeki en büyük, en önemli, çocuktan erişkine, kemoterapiden, radyoterapiye en büyük onkoloji merkezi özelliğini taşıyacak. 56 yataklı, 6 yoğun bakım üniteli bu merkezde pediatrik ve yetişkin kanser hastaları organize şekilde tedavi edilecek...” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nden 4 milyon TL hibe
Projenin hazırlanmasıyla ilgili sürece değinen, projeye mali ve teknik destek verenlere teşekkür eden Bakan Gülle, Onkoloji Merkezi’nin hayata geçmesi için 12 milyon TL’nin KKTC Sağlık Bakanlığı Fonu’ndan sağlandığını anlattı.
Merkez için yaklaşık 16 milyon TL’nin bloke edildiğini kaydeden Gülle, bu paranın 4 Milyon TL’sinin de Türkiye Cumhuriyeti tarafından hibe edildiğini söyledi.


Müezzinoğlu: Tecrübelerimizi paylaşmaya hazırız
Türkiye Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu da konuşmasında, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin Onkoloji Merkezi’nin temel atma töreninde bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Sağlığın çok önemli bir konu olduğunu ve “Her işin başı sağlık” sözünün bunu çok iyi anlattığını kaydeden Müezzinoğlu, “Sağlık varsa umut vardır. Sağlık varsa geleceğe ait plan, hayal vardır. Sağlık yoksa, sağlıklı olma hayali vardır” dedi.
Mehmet Müezzinoğlu, birey olarak sağlıklı kalmak ve yöneticiler olarak toplumun sağlıklı bir yaşam sürmesinin öncelikli konu olduğu bir anlayışı merkeze almak gerektiğini söyledi. Vatandaşa hakkaniyetli sağlık hizmeti sunmanın da ikinci önemli konu olduğunu kaydeden Müezzinoğlu, yöneticilerin esas sorumluluğunun da, yaşayan tüm vatandaşlarının hak ettiği sağlık hizmetini alabilmesini sağlamak olduğunu belirtti.
Sağlık kadrolarının da sağlık dinamiklerini, dünyadaki gelişmeleri de takip ederek, ülke insanına hızla sunabilmesi gerektiğini kaydeden Müezzinoğlu, Türkiye hükümeti ve Sağlık Bakanı olarak son 10 yılda çok önemli mesafeler katettiklerini söyledi. 
Mehmet Müezzinoğlu, “KKTC Sağlık Bakanlığı ile yetişmiş insan gücünde azami istifade etme, tıbbi teknolojileri vatandaşa yerinde sunmayı başarabilme ve bu sistemi iyi kurgulama tecrübemizi paylaşabilmek isteriz” dedi.
Müezzinoğlu, konuşmasını, Onkoloji Merkezi’nin en kısa sürede tamamlanması ve radyoterapi cihazının bir an önce hizmete girebilmesi temennisinde bulunarak tamamladı. 

Yorgancıoğlu: Açılış daha erkene alınsın
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da konuşmasında, siyasi partiler iktidara talip olurken, en temel görevinin, yönetecekleri insanların yaşam kalitesini artırmak olduğunu ve sağlığın da kalitesi artırılması gereken alanların başında geldiğini söyledi.
Tüm hastalara, ama öncelikle kanser hastalarına bir an önce daha kaliteli bir hizmet vermenin görevleri olduğunu kaydeden Yorgancıoğlu, müteahhitten, hastanenin bitiş tarihini Temmuz 2015’ten 19 Mayıs 2015’e almasını istedi. Özellikle son zamanlarda bu alanda yaşanan sıkıntılara değinen Yorgancıoğlu, bu projenin daha erken bir zamanda tamamlanmasının en büyük arzuları olduğunu kaydetti.

Siber: Her türlü tedavi KKTC’de yapılıyor
Cumhurbaşkanı Vekili Sibel Siber, törende yaptığı konuşmada, insan yaşamının tehdit eden hastalıkların başına kalp ve kanserin geldiğini söyledi.
Siber, Sağlık Bakanlığı’nın 15-20 yıl önce hasta sevki yapan durumdan, tedavi eder duruma geldiği kalp konusunda, koroner by-pass ameliyatları başta olmak üzere her türlü tedavinin KKTC’de yapıldığını kaydetti.
Kanser konusunda da sevk değil tedavi eder konuma gelmeyi arzuladıklarını söyleyen Siber, bugün temeli atılan Onkoloji Merkezi’nin tamamlanmasıyla bu konuda da arzulanan kaliteli en üst sağlık hizmetinin verilebileceğini belirtti.
İhalesi sonuçlandıktan sonra ilgili firmayla 18 Temmuz 2014’te sözleşmesi imzalanan Onkoloji Merkezi’nin, Temmuz 2015’te inşaatının tamamlanıp hizmete girmesi hedefleniyor. Pediatrik onkoloji tedavileri ve radyoterapi hizmetlerinin de verileceği Onkoloji Merkezi, 56 yataklı ve 6 yoğun bakım ünitesinin bulunacağı çağdaş bir merkez şeklinde planlandı.

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2014, 09:48
YORUM EKLE
YORUMLAR
Veli koç/ Türkiye/Hatay
Veli koç/ Türkiye/Hatay - 2 yıl Önce

Size köyümde kendiliğinden her mayıs ayında kendiliğinden açan bir Lale resmi gönderecektim fakat yorumla birlikte gönderemedim

abdi durgel
abdi durgel - 2 yıl Önce

Ömrüm size teşekkür etmekle nihayet bulacak.

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473