banner564

Sağlıklı diyalog süreci başlayacak

Özersay, iktidara gelmeleri durumunda iç politika gibi Kıbrıs sorununda da kararlı bir duruş sergileyeceklerini belirtti

Sağlıklı diyalog  süreci başlayacak
banner598
Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, “Halkın Partisi Kıbrıs sorunu konusunda bundan sonrasıyla ilgili olarak halkımız açısından önemli bir güvencedir” diyerek, halkın haklarını on yıldan uzun bir süredir müzakerelerde savunmuş insanlar olarak, halka bu güvenceyi verdiklerini belirtti.
Özersay, “Hükümeti kuracak olan Halkın Partisi, sadece ülkenin iyi yönetilmesi konusunda değil Kıbrıs konusunda da ciddi ve Halka güven veren bir duruş sergileyecek” dedi. 
Halkın Partisi Genel Başkanı Özersay yaptığı açıklamada, Kıbrıs’ta hiçbir şeyi sorgulamadan yeniden müzakereye oturmak yerine, önce iki taraf arasında sağlıklı bir diyalog sürecinin başlaması gerektiğini söyledi. 
Özersay, belirli konularda işbirliği yapılmasının önemli olduğuna dikkat çekerek, “Yangınların söndürülmesinde bile birlikte çalışamazken, ortaklık devletini nasıl olup da birlikte yöneteceğimizi düşünmek zorundayız. Yani önce birlikte var olmayı, bazı konularda birlikte çalışmayı öğrenmeli ve tecrübe edinmeliyiz. Evet bu imkansız değildir ancak bu, iki tarafın birbirine ve kurumsal yapılarına, tanımıyorsa bile, varlığını kabul anlamında saygı göstermesinden geçer” dedi. 
Özersay, Kıbrıs sorununda yarım asırlık müzakere ertesinde herkesin görmesi gereken şeyin, bu sorunun esasen müzakerelerin şekliyle ilgili olmadığını belirterek, sıkıntının daha derinde bir yerlerde olduğunu söyledi.

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2017, 13:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474