banner564

“Sağlıklı olalım hayat kurtaralım”

Kuğulu Park’ta düzenlenen kampanyada, kan bağışının bir gün değil sürekli akıllarda bulunması gerektiğine vurgu yapıldı

“Sağlıklı olalım hayat kurtaralım”
banner598
Arzu KÖPRÜLÜ
Sağlık Bakanlığı ve Tabipler Birliği işbirliğinde 14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü dolayısıyla dün Lefkoşa Kuğulu Park’ta kan bağışı kampanyası düzenlendi. 
“Kan ve Hayat Kurtar”, “Kan Verelim Sağlıklı Olalım, Hayat Kurtaralım” sloganlarıyla gerçekleştirilen kampanyanın başlaması nedeniyle Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Tabipler Birliği Başkanı Filiz Besim ve KKTC Kızılay Derneği Başkanı Ahmet Ulubay bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Sucuoğlu, vatandaşlarla birlikte kan bağışında bulundu.
Lefkoşa Kuğulu Park’ta 9.00-14.30 saatleri arasında gerçekleşen kampanya sırasında kan bağışı ve ülkenin kan ihtiyacıyla ilgili basın bildirisi dağıtıldı.
Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Tabipler Birliği ile düzenlenen kampanyanın KKTC’de yaşanan kan sıkıntısının azalmasına yardım edeceğine inanç belirtti.
Sucuoğlu, Thalassaemia hastalarının aylık 584 ünite kana ihtiyacı varken 350 civarında tedarik edilebildiğini; rutinde diyaliz, kanser hastaları, ameliyatlar ve trafik kazası geçirenlerin de ihtiyaçlarını karşılayacak miktarda kan bulunmadığını kaydetti.
Tabipler Birliği Başkanı Filiz Besim de, bugünün bir farkındalık, gündemde tutma, örnek olma günü olduğunu belirterek, sağlıklı bir kişinin yılda 2-3 kez kan verebileceğini ve bunun kriterlerini dile getirdi.
Filiz Besim, özelde bugün, genelde her gün herkesi kan vermeye davet etti.
KKTC Kızılay Derneği Başkanı Ahmet Ulubay, toplumun ciddi miktarda kan ihtiyacı olduğunu söyleyerek, bu konuda çeşitli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2016, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473