banner564

Sanata destek

Ali Nesim Edebiyat Ödülleri, Akıncı ve Siber’in de katılımıyla sahiplerine iletildi

Sanata destek
banner598

Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği tarafından bu yıldan itibaren verilmeye başlanan “Ali Nesim Edebiyat Ödülleri” önceki gece sahiplerini buldu.

Biyografi-Roman dalında Gazeteci-Yazar Ahmet Tolgay ödüle layık görülürken, Onur Ödülü Sanatçı-Yazar Heidi Trautman, Vefa Ödülü Hikmet Afif Mapolar adına ailesine ve Araştırma Ödülü ise Tuncer Bağışkan’a verildi.
Etkinlikte ayrıca, birliğin ilk başkanı Ahmet Gazioğlu ve Ali Nesim ile ilgili kitabından dolayı Eralp Adanır’a da teşekkür plaketleri takdim edildi.
Ödül töreninde, araştırmacı-yazar Eralp Adanır’ın “Röportajları, Denemeleri, Gazete Yazı ve Haberleriyle Ali Nesim” kitabı da tanıtıldı.
Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği lokalinde yer alan ödül töreni ve kitap tanıtımı etkinliğine Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşi Meral Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ve birçok yazar katıldı.
Birlik Başkanı Şevket Öznur, 9 Mayıs 2014’te hayatını kaybeden Nesim’in Kıbrıs Türk edebiyatının en önemli isimlerinden olduğunu belirterek, “Kendisinin düşüncelerini, eserlerini ve kültürümüzü yaşatmak için bu yıldan itibaren Ali Nesim Ödülleri’ni vermeye başladık” dedi.

Akıncı ve Siber’den destek sözü…
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, yazın alanında da Kıbrıs Türk edebiyatına yapabilecekleri her türlü katkıyı seve seve yapmaya hazır olduğunu söyledi.
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de konuşmasında, sanata ve sanatçılara değer verildiği sürece daha güzel bir halk ve toplum olunabileceğini söyledi.
Siber, Ali Nesim’in önce öğretmeni, sonra komşusu, daha sonra da dostu olduğunu belirterek, Nesim’in, yüzü her zaman gülen bir sevgi insanı olduğunu ifade etti.
Nesim’in çok ağır eleştirileri bile çok yumuşak ifadeyle sunan, doğayı, ülkesini ve insanı seven bir kişi olduğunu söyleyen Siber “Güçlü bir aidiyeti vardı” dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2016, 09:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474