banner564

Satışlarda artış var

Hükümetin KDV oranlarını yıl sonuna kadar indirmesi galericileri memnun etti

Satışlarda artış var
banner598

 Ömer KADİROĞLU

Katma Değer Vergisi (KDV) oranlarında yapılan yüzde 15’lik indirim otomotiv sektöründe hareketliliğe neden oldu. KDV indiriminin ardından vatandaşlar araç alımına başladı. 
Hem otomotiv sektörünün canlandırılması hem de araç alacak vatandaşları rahatlatmak için atılan bu adım piyasada olumlu sonuçlara neden oldu. 
Alınan kararın sektörde hareketliliğe neden olduğunu ifade eden galeri sahipleri, uygulamadan memnun kaldı. Diyalog’a konuşan galericiler, indirimin 2020 yılında da devam etmesini istediklerini söyledi. 

Ne dediler…?
Mustafa Üstüner (Mustafa Üstüner Oto Galeri)
“Uzun süredir durgun olan işlerimiz devlet yetkilileri ile yaptığımız görüşmeler neticesinde vergi indirimine gidildi. Bu uygulama ile araç alımını ertelemek zorunda kalan vatandaşlar harekete geçti..  KDV indirimi sektörde bir hareketlilik yaşanmasını sağladı. Banka faiz oranlarının da iyileştirilmesi insanların rahat bir nefes almasını sağladı. Aralık ayına kadar alınan bu kararın devam ettirilmesini istiyoruz.”
Mehmet Ali Yavaşoğlu (Elit Oto Galeri)
“Devlet KDV indirimi yapmakla güzel bir adım attı. Gümrük Dairesinin ve Vergi Dairesinin uygulamaları araç maliyetlerini arttırdığı için insanlar alamıyordu. Bu yanlış uygulamalar nedeniyle otomotiv sektörü çökme noktasına geldi. Vergi Dairesi galerilerin iç durumunu gelip görmeden resen vergi uyguladı ve devletin yükünü çeken sektör yanlış uygulamalar nedeniyle zora sokuldu. KDV indirimi sektörde bir canlılık yaşanmasına neden olsa da birçok sıkıntı esnafın yüzünü güldürmüyor.”
Hüseyin Dümenci (TDA Oto Galeri)
“Uygulanan KDV indirimi geç alınmış bir karar olsa da güzel ve sevindirici bir karardır. Bu uygulama işlerimize olumlu yansıdı ve bunun uzatılmasını istiyoruz. KDV indirimi nedeniyle araç alımı veya yenilemeyi erteleyen vatandaşlar harekete geçti, sektörde bir canlılık yaşandı.  Uzun süredir işler durgun gidiyordu ancak bu uygulama hem vatandaşın hem de galeri sahiplerinin yüzünü güldürdü.”
Turgut Sonalp (Arsi Motors)
“Devletin KDV indirimini galerilerden çok vatandaşlara yönelik yapılan bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Bu uygulama sektörde hareketliliğe neden olsa da şirketlere bir artı sağladığını düşünmüyorum. İndirimden yararlanmak isteyen vatandaşlar araç alımı ve araçlarını yenilemeye yöneliyor. Uygulama yapıldıktan sonraki üç aylık sürede sektörde ciddi bir hareketlilik yaşanıyor.”
İndirim oranları
1600 cc’ye kadar olan araçlarda yüzde 15 düşüş yapıldı. Ekim, Kasım, Aralık ayı içerisinde, salon araçlarda 1600 cc’ye kadar olan araçlarda KDV oranı yüzde 20’den, yüzde 5’e düşürüldü. 1600 ve 2000 cc arası olanlarda yüzde 20’den, yüzde 10’a düşürüldü. 2000 üzeri de lüks olduğu için yüzde 20 kaldı.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474