banner564

‘Savaşı durdurun’

Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan Ukraynalılar seslerini duyurmak için Girne’de eylem yaptı

‘Savaşı durdurun’
banner598

Abdullah SUİÇMEZ

Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan Ukraynalılar, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısını protesto etmek için dün Girne’de eylem yaptı.  
Dünyaya savaşı durdurun çağrısı yapmak ve ülkelerine destek vermek amacıyla protesto gösterisi düzenleyen Ukraynalılar “Savaş yok! Ukrayna biz yanındayız” sloganları attı. Eylemde bazı Ukraynalıların gözyaşı döktüğü görüldü. 
Girne Atatürk Anıtı önünde yer alan eyleme, KKTC’de yaşayan Azeriler, Kırım Türkleri, Moldovyalılar, Kıbrıslı Türkler, Türkiye ile bazı Rus vatandaşları da katılarak destek verdi.
Grup adına açıklama yapan Natalia Khomenko, tek amaçlarının kendilerine ait topraklarda, vatanlarında, özgürce yaşamak olduğunu ifade ederek, dünya ülkelerine ve Rusya’ya savaşı durdurmaları çağrısı yapmak istediklerini söyledi.
Anne babalarının kardeşlerinin, vatan topraklarını korumak için savaştığını, ailelerinin yaşamları ve güvenlikleri konusunda endişe içinde olduklarını söyleyen Khomenko, tüm dünyadan savaşın durdurulması için destek istedi.
Khomenko, KKTC’de Ukrayna’ya insani yardım götürmek için bir kampanya başlatmayı hedeflediklerini ve ellerinden geleni yapmaya çalışacaklarını söyledi. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Çok dogru
Çok dogru - 2 yıl Önce

Haklısınız savunma dışında hiçbir savaş haklı değildir ama bu patirtilari medya algı operasyonlarını ırak Libya Suriye Afganistan Ruanda Burundi cehenneme çevrilirken denizlerde göçmen kafileleri ölüme terkedilirken Mısır Tunus vs de darbeler yapılırken Kazakistan Gürcistan Ermenistan'da kadife devrimler tezgahlanirken Bosna Karabağ Myanmar da katliamlar gerçekleştirilirken de gosterecektiniz

Ferhat İle Şi̇ri̇n
Ferhat İle Şi̇ri̇n - 2 yıl Önce

YERLİ HALAK İŞ YOK.BUNLARIN NE İŞİ VAR BURDA KARDEŞİM....72,5 MİLLET ANDREA OYNAR BUNUN İÇİNDE......................

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473