banner564

Senaryosu bire bir aynı

Türk Dili Profesörü Vugar Sultanzade, eşini öldüren Özgür Okumuş’un cinayet öncesi paylaştığı “Ayten’in Sonu ”şiirini değerlendirdi

Senaryosu bire bir aynı
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da, 18 Nisan 2017 tarihinde eşi Burcu Okumuş’u yol ortasında 5 bıçak darbesi ile öldürmekle suçlanan Özgür Okumuş’un cinayet duruşması devam ediyor. İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Kıdemli Yargıç Mustafa İldeniz’in, dün mahkemeye tanık olarak dinlettiği Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Öğretim Görevlisi, Türk Dili Profesörü Vugar Sultanzade, Özgür Okumuş’un cinayet öncesi paylaşımlarını değerlendirdi.

Senaryoyu uyguladı
Okumuş’un cinayet öncesi paylaştığı “Ayten’in Sonu” adlı şiirini değerlendiren Sultanzade, şiir için “Cinayetin bire bir senaryosu gibi” yorumunu yaptı.
Şiir ile cinayetin bire bir örtüştüğünü belirten Sultanzade, “Bu ilişiği görmek için uzman olmak gerekmez” şeklinde konuştu. Şiirin gayet açık bir şiir olduğunu belirten Sultanzade, sanığın cinayet öncesi “nokta koymayı bilmen gereken yeri bilmekti oysa adamlık” paylaşımındaki adamlığın da namus anlamına geldiğini ifade etti.

Avukat Demirtaş itiraz etti
Sanık avukatı İbrahim Demirtaş, tanığı istintakı esnasında şiirin Burcu Okumuş’u öldürmek için paylaşıldığının söylenemeyeceğini iddia etti. Demirtaş ayrıca tanığın şiir yorumlama konusunda uzman olmadığını ileri sürdü. İddia Makamı’nın dünkü duruşmada başka tanık hazır etmemesi üzerine, Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti Başkanı, Kıdemli Yargıç Fadıl Aksun, davayı tanıkların dinlenmesine devam edilmek üzere 29 Haziran 2018 tarihine erteledi.

Öldüren dizeler
Sanık Özgür Okumuş, cinayetten önce sosyal medya hesabından Ümit Yaşar Oğuzcan’a ait “Ayten’i Markiz pastanesinde vurdular/ Onu ben vurdum / Ayten kanlar içinde düştü yere / Bense ağlıyordum/” dizelerini paylaşmıştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473