banner564

“Şeytana uydum”

Kuzey Kıbrıs’a turist olarak gelen ve Zeynep Mertkan’a ait para dolu çantayı alıp kaçan Remzi Bayraktar, mahkemede gözyaşı döktü

 “Şeytana uydum”
banner598
Çiğdem AYDIN
Kuzey Kıbrıs’a turist olarak gelen ve Arasta’da esnaf olan Zeynep Mertkan’a ait para dolu çantayı alıp kaçan Remzi Bayraktar, polis tarafından mahkemeye çıkarılıp tutuklanınca pişman olduğunu söyledi.
Lefkoşa-Arasta çarşısında faaliyet gösteren mağazaya müşteri gibi girip, işyeri sahibinin çantasını kapıp kaçan zanlı peşine düşen polis ekipleri tarafından 2 saat içerisinde yakalandı. Çalınan paraların bir kısmı zanlının üzerinden çıkarken, bir kısmı da çeşitli yerlerde saklanmış bulundu. Gözaltına alınan ve suçunu kabul eden zanlı dün teminat talebi ile çıkarıldığı mahkemede pişman olduğunu söyleyerek,” Şeytana uydum” dedi.

Müşteri gibi girdi, çantayı alıp kaçtı
Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ndeki duruşmada aktarılan iddialara göre hırsızlık olayı şöyle gelişti: Zanlı Remzi Bayraktar önceki gün saat 14.00 sıralarında Arasta çarşısında faaliyet gösteren İlya Collection isimli mağazaya girdi. Müşteri gibi içeri giren zanlı, bir süre gezindikten sonra mağazanın mutfak kısmında bulunan Zeynep Mertkan’a ait bayan çantasını alıp kaçtı. Olay polise bildirilirken, incelenen işyeri kamera görüntüleri sayesinde zanlının eşkâli tespit edildi. 

Paraları ayakkabısının içerisine saklamış…
Eşkâl tespitinin ardından Suçları Önleme Şubesi Ekipleri, Lefkoşa’da dağılarak zanlıyı aramaya başladı. Yapılan arama çalışmaları sonucu zanlı saat 16.00 sıralarında tespit edilerek tutuklandı.
Çalınan çantada 790 TL,10 Sterlin,358 Dolar iki farklı bankaya ait 3 bin 280 TL, 5 bin TL,5 bin 365 TL, bin 600 TL meblağlarında 4 çek ve 9 bin 215 Euro bulunduğu belirtilirken, zanlının cebinde 700 TL, ayakkabılarının içerisinde 358 Dolar ile bin 725 Euro bulundu. 

7 bin 490 Euro boş arazide bulundu
Yapılan soruşturmada zanlının çaldıklarının bir kısmını İlya Collection isimli mağazanın hemen yanındaki erkekler tuvaletine, bir kısmını da boş araziye sakladığı anlaşıldı. Tuvalette yapılan aramada 10 sterlin ile 4 çek bulunurken, 50 metre ileride bulunan boş arazi içerisinde el çantasında saklanmış bir şekilde 7 bin 490 Euro, 90 TL, Remzi Bayraktar'a ait KKTC Sürüş Ehliyeti ile Zeynep Mertkan'a ait TC Nüfus cüzdanı tespit edildi.
Hırsızlık olayından iki saat sonra yakalanan zanlı dün teminat talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Polis, zanlının gönüllü ifade verip suçunu kabul ettiğini ifade ederek, zanlının 2 aydır KKTC’de turist vizesi ile bulunduğunu belirterek teminata bağlanmasını talep etti.
Zanlının tutuklu yargılanmasına karar veren mahkeme, 2 ay süre ile cezaevine gönderdi.

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2017, 09:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474