banner564

Sıra savunmada

Yönetimindeki araçla Asya Rıdvanoğlu’na çarparak ölümüne neden olan sanık Ali Aziz Zenginses’in davasında iddia makamı son tanıkları dinletti

Sıra savunmada
banner598
Lefkoşa’da, yönetimindeki araçla Asya Rıdvanoğlu’na çarparak ölümüne neden olan sanık Ali Aziz Zenginses’in yargılanmasına devam ediliyor. 
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülen duruşmaların dünkü oturumunda iddia makamı son tanıklarını mahkemede dinletti. Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan heyetin baktığı davanın bundan sonraki oturumlarında savunmanın tanıkları dinlenecek. Asya Rıdvanoğlu’nun ölümüyle sonuçlanan kaza ile ilgili yargı süreci devam ederken, dünkü duruşmada tanık kürsüsüne çıkan Dr. Şebnem Bener sanık Ali Aziz Zenginses’in kazadan sonra polis tarafından muayeneye getirildiğini, sanığı kontrol ettiğini ve arından göz doktoruna sevk ettiğini söyledi. Bener, daha sonra hazırlamış olduğu sağlık raporunu emare olarak mahkemeye sundu. Bener’in ardından tanık kürsüsüne çıkan  Lefkoşa Kaza Mahkemesi Ceza davaları mukayyidi Mehtap Tümkan, alt mahkemede dava ile ilgili sunulan evrakları mahkemeye sundu. İddia makamı dünkü duruşmada dinlettiği iki tanık ile dava süresince toplam 23 tanık mahkemeye dinletti. İddia makamı bundan mahkemeye başka tanık çağırmayacağı beyanında bulundu. Savcılığın tanıklarını dinletmesinin ardından söz savunmaya geçti. Davanın bundan sonraki sürecinde savunmanın tanıkları dinlenecek. Ağır ceza heyeti, savcılığın tanıkların dinlenmesinin ardından savunmanın tanık hazırlayabilmesi için duruşmayı 26 Mart tarihine erteledi.

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2015, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474