banner564

Sırbistan erken seçime gidiyor

Sırbistan hükümeti, ülkede erken seçimlerin yapılması için koalisyonun en büyük ortağı Sırp İlerleme Partisi (SNS) tarafından sunulan teklifi kabul etti.

Sırbistan erken seçime gidiyor
banner598

Sırbistan hükümeti, bugün Belgrad'daki Başbakanlık binasında, SNS tarafından erken seçim yapılması yönündeki teklifi görüştü. Hükümet, SNS tarafından alınan teklifi kabul ederek, ülkede erken seçimlerin yapılmasına karar verdi. Hükümetin kabul ettiği teklifin yarın Başbakan İvitsa Daçiç ve Yardımcısı Aleksandar Vuçiç tarafından, Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç'e,  sunulması bekleniyor.

Başbakan Daçiç tarafından yapılan yazılı açılamada ise, "Toplumumuzun modernizasyonu ve hızlandırılmış reformların yapılması için, aynı zamanda devletin gelecekle ilgili planları hakkında vatandaşlarımızdan görüş almamız için parlamentonun fesh edilmesi, yeni seçimlerin yapılması ve halkın iradesine dayanarak yeni bir hükümetin kurlumasını istiyoruz" ifadelerine yer verildi. 

Başbakan Yardımcısı Vuçiç, daha önce Tümbet yaptığı açıklamada, parlamenter seçimlerin büyük ihtimalle Belgrad Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin de düzenleneceği 16 Mart tarihinde yapılacağını söylemişti. 

Sırbistan parlamentosunu oluşturan 250 milletvekilini belirleyecek seçimler için, seçim kampanyası 4 Şubat'ta başlayacak.

 

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2014, 01:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474